Landdistrikter: Regeringen går i den rigtige retning

Bedre bredbånd, lempeligere regler for butikker i midten af de mindre byer, bedre skoler på landets allermindste øer og flere penge til at rive faldefærdige rønner ned.

Torsdag har regeringen præsenteret en stribe af tiltag, der gerne skal sikre, at den økonomiske vækst når ud i alle hjørner af Danmark, og ifølge Landdistrikternes Fællesråd er der gode takter i udspillet.

- Det ændrer ikke ved, at der er kæmpe udfordringer. Men det er et skridt i den rigtige retning, siger foreningens formand, Steffen Damsgaard.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har beskrevet regeringens tiltag som "en blandet landhandel" af vækstinitiativer, og den beskrivelse passer ifølge Steffen Damsgaard meget godt på det, der er lagt frem.

- Der er noget, der tæller i den rigtige retning, men det er små skridt, vurderer han.

Han peger for eksempel for forslaget om bedre muligheder for at oprette friskoler til ganske få elever på de allermindste beboede danske øer samt forslaget om billigere færgedrift.

- Det kan betyde meget for et lille samfund med 200 indbyggere, så når man sætter luppen ned enkelte steder, kan det godt få betydning, siger landdistriktsformanden.

Modsat hvad mange havde håbet, har regeringen ikke umiddelbart planer om at flytte statslige job fra København til provinsen. Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), forklarer, at regeringen hellere vil understøtte flere private arbejdspladser.

Men det ærgrer Landdistrikternes Fællesråd, der påpeger, at statslige arbejdspladser er mere stabile under økonomiske kriser, hvor private virksomheder kan blive tvunget til at skære hårdt ned.

- Det handler ikke om enten-eller, det handler om både-og, mener Steffen Damsgaard.

Ud over at være formand for Landdistrikternes Fællesråd sidder Damsgaard også i byrådet i Lemvig, hvor han er valgt for Venstre. Han understreger dog, at han i denne sag ikke udtaler sig partipolitisk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip