- Landmændene får 40 procent af EUs penge - og brokker sig alligevel

Skrevet af Holger Madsen

30/11/2012
Christel Schaldemose, der sidder i Europa-parlamenet for Socialdemokraterne, mener landbruget burde være mere solidariske, og knap så griske. Det skriver hun i dette indlæg til dagens.dk. - Mere end 1000 store traktorer omringede Europa-Parlamentet i to dage i slutningen af november. De europæiske mælkebønder var på barrikaderne for at brokke sig over deres situation. De ville have flere penge, og de var utilfredse med, at vi nu fjerner mælkekvoterne. Derfor kastede de med mælk og blokerede vejene i Bruxelles. Jeg er klart tilhænger af ytringsfriheden og retten til at demonstrere. Men jeg må sige, at jeg sjældent har været mere irriteret over en demonstration. De europæiske landmænd og deres sektor modtager ca. 40 procent af EU's budget. Det er et gigantisk beløb. Og alligevel brokker de sig. Hvad med de unge arbejdsløse i EU, som dagligt stiller sig op i køen efter noget at lave? Hvad med de hjemløse, der for alvor mærker krisen på kroppen og sulten i maven? Hvad med de ældre, som mærker nedskæringerne i den offentlige sektor? Og hvad med børnene, der risikerer et liv i fattigdom på grund af krisen? Ingen af dem kommer til Bruxelles for at råbe EU's ledere og os parlamentarikere op. Det er ellers dem, vi burde lytte til. Og det er dem, vi burde hjælpe i stedet for bønderne, der i årevis har fået i pose og sæk. Jeg synes, det vil klæde landmændene at være mere solidariske med andre. Hvis de råbte op om uretfærdighed og om beskyttelsen af vores kommende generationer, så ville jeg lytte. Lige nu glæder jeg mig over, at mælkebønderne er taget hjem - så kan vi måske få arbejdsro til at hjælpe dem, der virkelig trænger, mener Christel Schaldemose. Hvad mener du? Er landmændene for griske - eller ar de brug for mere støtte? Skriv din mening her:

Mest læste i dag

Christel Schaldemose, der sidder i Europa-parlamenet for Socialdemokraterne, mener landbruget burde være mere solidariske, og knap så griske.

Det skriver hun i dette indlæg til dagens.dk.

- Mere end 1000 store traktorer omringede Europa-Parlamentet i to dage i slutningen af november. De europæiske mælkebønder var på barrikaderne for at brokke sig over deres situation. De ville have flere penge, og de var utilfredse med, at vi nu fjerner mælkekvoterne. Derfor kastede de med mælk og blokerede vejene i Bruxelles.

Jeg er klart tilhænger af ytringsfriheden og retten til at demonstrere. Men jeg må sige, at jeg sjældent har været mere irriteret over en demonstration. De europæiske landmænd og deres sektor modtager ca. 40 procent af EU's budget. Det er et gigantisk beløb. Og alligevel brokker de sig.

Hvad med de unge arbejdsløse i EU, som dagligt stiller sig op i køen efter noget at lave? Hvad med de hjemløse, der for alvor mærker krisen på kroppen og sulten i maven? Hvad med de ældre, som mærker nedskæringerne i den offentlige sektor? Og hvad med børnene, der risikerer et liv i fattigdom på grund af krisen? Ingen af dem kommer til Bruxelles for at råbe EU's ledere og os parlamentarikere op.

Det er ellers dem, vi burde lytte til. Og det er dem, vi burde hjælpe i stedet for bønderne, der i årevis har fået i pose og sæk.

Jeg synes, det vil klæde landmændene at være mere solidariske med andre. Hvis de råbte op om uretfærdighed og om beskyttelsen af vores kommende generationer, så ville jeg lytte. Lige nu glæder jeg mig over, at mælkebønderne er taget hjem - så kan vi måske få arbejdsro til at hjælpe dem, der virkelig trænger, mener Christel Schaldemose.

Hvad mener du? Er landmændene for griske - eller ar de brug for mere støtte? Skriv din mening her: