Landmand pløjer beskyttet naturområde for sjældne sommerfugle ned ved fejl

De sjældne sommerfugle på Djursland må finde et nyt sted at bo.

Det sker, efter en landmand har kørt sin plov igennem et beskyttet naturområde for de smukke og flyvende insekter.

Landmanden har nu forvandlet sommerfugle-paradiset til en mark, hvilket betyder, at de østjyske sommerfugle i området er gjort hjemløse.

Sommerfuglene var ellers beskyttet af paragraf 3 i Naturbeskyttelsesloven.

Sidste år lejede landmand Tobias Flarup et stykke jord af Aarhus Lufthavn, og efterfølgende pløjede han det fredet område op, da han ville bruge jorden til at lave en kornmark.

- Jeg tjekkede kortet på kommunens hjemmeside, lige inden jeg kørte ud for at pløje, men det var ikke opdateret, så jeg vidste ikke, at området var fredet, siger Tobias Flarup til DR Østjylland.

I alt er der forsvundet 10 hektar af det fredet område, der var beregnet til at beskytte markperlemorssommerfugle, grøn køllesværmer og andre af de sjældne sommerfuglearter.

Læs også: Klemt af skrald: Nu er denne skildpadde er helt mirakuløst i bedring

Lars Dyhrberg Bruun er biolog ved Syddjurs Kommune, og han køber ikke forklaringen om, at kommunens kort ikke har været opdateret.

- Det har været kendt lige fra starten, at paragraf tre er dynamisk. Områder opstår og forsvinder, og de vokser og skrumper. Derfor er kortene på nettet kun vejledende, og det har de altid været, siger biologen til DR.

Nu håber han, at sommerfuglene kan vende tilbage om nogle år, hvis området altså bliver transformeret tilbage til sin oprindelige tilstand.

 

Dagens Gossip