Landsholdsfløj: Pytlick-afgang er den rigtige beslutning

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har taget den rigtige beslutning ved gensidigt at ophæve samarbejdet med landstræner for kvindelandsholdet Jan Pytlick.

Det siger en af de rutinerede kræfter på landsholdet, Ann Grete Nørgaard, søndag til Ritzau.

- Som jeg forstår det, er det en gensidig opsigelse mellem DHF og Jan selv, og jeg mener, at det er den rigtige beslutning. Jeg synes det er godt for dansk damehåndbold, at der kommer noget nyt til.

- Jeg tror, at en ny landstræner kan skabe ny energi på landsholdet, og det er vigtigt set i forhold til VM på hjemmebane til næste år, siger Ann Grete Nørgaard.

DHF oplyser søndag, at man fra 1. januar 2015 har ophævet samarbejdet med Jan Pytlick, og at der dermed skal findes en ny landstræner for det kvindelandsholdet.

31-årige Nørgaard har spillet 117 landskampe for Danmark. Hun mener, at landsholdet har brug for fornyet inspiration, som en ny landstræner kan give.

- Der har ikke været den store udvikling i vores spil de to seneste slutrunder, og det føles som om, vi står i stampe rent spillemæssigt.

- Det kan være på grund af både spillere og trænere, og jeg tror derfor, at det kan blive godt for holdet at få nogle nye øjne på det, siger hun.

Ann Grete Nørgaard vil ikke sætte navn på, hvem hun håber på som ny landstræner, men hun peger i retning af en dansker.

- Jeg synes umiddelbart, at der rigtig mange gode danske bud. Men jeg vil ikke pege på nogle favoritter, og jeg er sikker på, at DHF nok skal finde den rigtige mand eller kvinde til posten, siger Ann Grete Nørgaard.

Jan Pytlick har været landstræner for kvindelandsholdet i to perioder - først fra 1998 til 2005 og siden fra 2007 til udgangen af 2014.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip