Landsholdskrise truer: Fodboldaftale er brudt sammen

Fodboldlandsholdets kommende tre testkampe og EM-kvalifikationskampen mod Serbien i juni kan komme i fare.

Forhandlingerne mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen om en ny aftale for landsholdsspillerne er nemlig brudt sammen.

Det oplyser DBU i en pressemeddelelse onsdag formiddag. Parterne har forhandlet siden efteråret, men står nu uden en aftale for landsholdsspillerne.

Unionen beder onsdag en bruttotrup på mellem 40 og 60 landsholdsspillere om at tilkendegive, om de vil stå til rådighed for landsholdet i det kommende halve år.

Det gælder således testkampene mod USA, Frankrig og Montenegro samt EM-kvalifikationskampen mod Serbien.

- Det er en beklagelig situation, vi står i. DBU ønsker en fair og god aftale for alle parter, så vi sammen kan skabe store resultater for dansk fodbold.

- Spillerforeningen har afvist vores tilbud, så derfor har vi set os nødsaget til at bede spillerne om at vurdere, om de fortsat vil stå til rådighed for landsholdet, siger Claus Bretton-Meyer, der er administrerende direktør i DBU, i pressemeddelelsen.

Dansk Boldspil-Union har som følge af store underskud stillet spillerne en reduceret økonomisk aftale i udsigt. Aftalen betyder en lønnedgang på 17 procent.

I brevet til spillerne skriver unionen således:

- Den samlede økonomi i aftalen er reduceret med i alt 17 procent Dette skyldes, at DBU’s indtægter for landsholdet er presset – både i forhold til billetsalg og sponsorer – samt at DBU ønsker at styrke økonomien i relation til talentudvikling og fanoplevelse i forbindelse med landskampene.

De seneste fire år har DBU udbetalt cirka 800.000 årligt til hver enkelt landsholdsspiller, hvis spilleren har deltaget i alle landskampe.

Når DBU vil spare skyldes det først og fremmest, at unionens økonomi er presset efter underskud i 2013 og 2014 på henholdsvis 9,6 millioner kroner og 4,5 millioner kroner. Samtidig er billetpriserne blevet sænket. DBU har dog en solid egenkapital at tære på.

DBU ønsker, at spillerne individuelt accepterer den nye aftale, og stiller desuden spillerne stolen for døren.

- Det er rigtigt vigtigt, at vi hører fra dig senest den 2. marts, da vi ellers er nødt til at se bort fra dig på landsholdet til kampene i første halvår af 2015.

- Vi anerkender Spillerforeningen som forhandlingspartner og også spillernes ønske om en solidarisk aftale for alle spillere. Men vi ønsker at indgå aftalen med den enkelte spiller – blandt andet for at skabe et tættere samarbejde mellem DBU og spillerne, siger Claus Bretton-Meyer i pressemeddelelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip