Landsindsamling: Politisk våbenhvile for Røde Kors

Når det i dag ringer på i anledning af årets Røde Kors indsamling, så kan det være selveste Ulla Tørnæs, Villy Søvndal eller Frank Jensen, der står uden for døren med en hvid indsamlingsbøsse i hånden.

Flere politiske partier har i forbindelse med indsamlingen opfordret deres partirødder og ungdomsorganisationer til at lægge politik og valgkamp på hylden i tre timer og melde sig under indsamlingsfanerne i deres lokalområder.

Det politiske våbenhvile i velgørenhedens navn betyder meget for Røde Kors. Det fortæller generalsekretær Anders Ladekarl.

- I og med, at Røde kors er en politisk neutral organisation, så er det væsentligt for os, at det ikke bliver en begivenhed, der bliver benyttet som en anledning til at markere partipolitik, siger han og fortsætter:

- Men vi vil gerne have politikere til at støtte op om vores indsamling, så derfor har vi opfordret til, at man midt i den kommunale valgkamp lægger valgkampen fra sig i tre timer og i stedet for neutralt og upartisk går ud og samler ind for os, siger han.

Og den opfordring har der været bred politisk tilslutning til. Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, SF og Radikale Venstre har nemlig alle opfordret deres medlemmer til at gå på gaden for Røde Kors.

- Det betyder jo, at Røde Kors er en bred organisation, som hele det politiske Danmark støtter op om, hvilket også betyder, at hele befolkningen uden tøven også kan gøre det. Og så betyder det jo også, at vi får nogle flere indsamlere. Og vi kan altid bruge flere indsamlere, siger Anders Ladekarl.

De penge, der bliver samlet ind i løbet af dagens indsamling vil gå til blandt andet ofrene for konflikten i Syrien.

Det er ikke for sent at melde sig som indsamler. Helt indtil klokken 11 kan man meld sig på et indsamlingssted som frivillig. Listen over mødesteder kan ses på rodekors.dk.

 

 

Dagens Gossip