Landsret holder fast i DF-politikers voldsdom

Det 57-årige byrådsmedlem i Viborg Benny Ragner fik torsdag stadfæstet den voldsdom, som han i september blev idømt i byretten.

60 dages ubetinget fængsel for vold mod tre personer på et pizzeria, lød dommen fra Retten i Viborg i september, og den straf er passende, besluttede Vestre Landsret torsdag.

Benny Ragner repræsenterede Dansk Folkeparti i Viborg Byråd, men han blev smidt ud af partiet efter byretsdommen.

En ubetinget dom for vold er normalt nok til at blive erklæret uegnet til at være folkevalgt, og efter afslutningen af ankesagen vil valgbarhedsnævnet tage stilling til, om han kan blive i byrådet.

Det er en strid om et dankort, der nu risikerer at koste den tidligere DF-politiker karrieren.

En nat i juni sidste år, hvor politikeren havde drukket tæt, mente han, at han var blevet frastjålet sit dankort, efter at han havde betalt for noget mad på Crown Pizza i det centrale Viborg.

Forinden var han blevet afvist af ekspedienten, da han ville hæve et større beløb på dankort-terminalen. Det blev politikeren sur over og begyndte at slå på manden bag disken. Ekspedienten blev bidt i armhulen og fik flere knytnæveslag.

En gæst, der ville lægge sig imellem, blev slået bevidstløs, og en anden gæst, der blev beskyldt for at have stjålet politikerens pung med dankortet, fik også tæsk.

Det viste sig imidlertid, at politikeren havde puttet pungen i lommen.

Slagsmålet varede 10 minutter, før politiet kom, og det hele blev filmet af et overvågningskamera.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip