Landsretten skærper straf for streetrace i Middelfart

Det er Østre Landsret, som med den nye dom slår hårdt ned på de unge, der deltager i de ellers meget populære streetraces landet over.

I den konkrete sag er en 26-årig mand blevet dømt for at have kørt streetrace (gaderæs) i et industrikvarter i Mddelfart.

Den 26-årige tiltalte mand blev i januar af byretten i Odense fundet skyldig i, at have ført sin bil med mindst 119 km/t mod det tilladte 50 km/t.

To biler blev sendt af sted ad gangen på hver sin side af vejens midterstribe med henblik på først at nå målstregen ca. 500 m længere fremme. Der var publikum til stede langs vejen, men også Fyns Politi havde diskret placeret sig nær målområdet.

Den tiltalte var ikke påvirket, og der skete ikke uheld. Alligevel var byretten enig med anklagemyndigheden i, at den 26-årige mand havde kørt særlig hensynsløst og idømte ham 30 dages fængsel, der blev gjort betinget mod afvikling af 30 timers samfundstjeneste.

Oveni fik tiltalte en bøde på 10.000 kroner, hans bil blev konfiskeret og førerretten frakendt i 6 måneder.

Den dom har Østre Landsret nu skærpet, så bøden er forhøjet til 14.000 kroner, mens resten ligger fast.

Afgørelsen glæder specialanklager Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi.

- For Fyns Politi og for anklagemyndigheden har det været afgørende med denne prøvesag at sende det klare signal til personer, der fremover overvejer at deltage i disse private racerløb på offentlig vej, at det er en temmelig dyr hobby, de pågældende har kastet sig over: Fængselsstraf, en betydelig bøde og et farvel til såvel kørekort som bil er den cocktail, man som "streetracer" kan se frem til, siger han.

 

Dagens Gossip