Landsstævnet rykker til Aalborg i 2017

Aalborg kan se frem til at få besøg af 25.000 danskere, når Aalborg Kommune i 2017 bliver vært for Danske Gymnastik- og Idrætsforeningers landsstævne.

Landsstævnet er Danmarks største idrætsbegivenhed.

- Det særlige ved Aalborg er, at vi kan lave så mange aktiviteter ved havnefronten og på de mange pladser i byens centrum.

- Desuden har byen en god størrelse, og vi er overbevist om, at Aalborg er en fantastisk ramme for et landsstævne - både for deltagerne og for byens borgere, siger Søren Møller, formand for DGI's udvælgelsesudvalg, i en pressemeddelelse.

Landsstævnet finder i 2017 sted fra den 6. til 9. juli. Der vil være løb, fodbold, mountainbike og gymnastik og et hav af andre idrætsaktiviteter.

Der var kamp om at få værtsskabet, og i alt seks kommuner afleverede i sommeren 2012 en ansøgning.

Det drejer sig om Viborg, Slagelse, Holstebro og Vejle og en fælles ansøgning fra Frederikshavn og Hjørring.

- Kommunerne har vist stor vilje til at sætte breddeidræt på dagsordenen, og de har haft et godt blik for, hvordan en stor idrætsevent kan gøre en forskel for både kommunen og borgerne, siger Søren Møller.

- Alle ansøgninger var meget kvalificerede, og vi kunne lave et godt landsstævne i alle ansøgerbyer, siger han.

DGI glæder sig over den store interesse for landsstævnet.

- Det er fantastisk for DGI, at så mange byer ønsker at blive en del af landsstævne-historien. Idræt og motion er i stor vækst, og det er meget positivt, at det fylder mere og mere i både borgernes og politikernes bevidsthed.

- Vi kan tydeligt mærke, at kommunerne har fokus på aktiviteter, der skaber sundhed og involverer borgerne, og det er særdeles glædeligt, siger Søren Møller.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip