Landstræner ærgrer sig over Riis' Tour-hold

Det ærgrer landstræner Lars Bonde, at især de stærke kort som Chris Anker Sørensen, Nicki Sørensen og Michael Mørkøv må bruge deres finpudsede Tour-form til andre cykelløb.   

- Det er dybt ærgerligt set fra min stol som landstræner. Jeg havde både troet og håbet på at se minimum to danskere på holdet. Både Chris Anker Sørensen og Nicki Sørensen havde jeg regnet med, mens Michael Mørkøv også godt kunne have fortjent det, siger Lars Bonde og vurderer, at Bjarne Riis har vægtet blandt andet holdtidskørslen højt ved at foretrække ryttere som Matteo Tosatto og Benjamin Noval frem for danskerne.

Landstræneren fastslår, at Saxo-Tinkoff ikke er noget dansk baseret hold.

- Bjarne Riis har aldrig proklameret, at hans hold skulle være baseret på et dansk fundament. Det må vi acceptere. Rytterne har selv taget risikoen ved at være på et stort hold, der kører for Contador.  Bjarne Riis vælger det hold, han synes kan gøre det bedst for Alberto Contador og hans muligheder for at vinde Touren. Men man ville nok ikke se Movistar udtage et hold uden spaniere eller Team Sky udtage et hold uden briter, pointerer Lars Bonde.

Landstræneren mener, at holdudtagelsen også bør være beklagelig for holdets danske sponsorer som Saxo Bank og Jan Nygaard A/S. Hos Saxo Bank lægger man ikke skjul på, at man lader de sportslige beslutninger hvile trygt hos Bjarne Riis.

- Vi kommer til at savne Chris Anker Sørensen, mens vi også gerne havde set både Nicki Sørensen og Michael Mørkøv i Frankrig. Men det må vi leve med. Vi er sikre på, at Bjarne Riis har udtaget det hold, der bedst kan hjælpe Alberto Contador til sejr i Touren, siger international pressechef i Saxo Bank, Kasper Elbjørn.

 

Dagens Gossip