Landstræner: Okore er klar til Premier League

U/21-landstræner Morten Wieghorst vurderer, at Jores Okore er klar til et klubskifte fra FC Nordsjælland og den danske Superliga til en af de største ligaer i Europa.

Wieghorst vurderer tilmed, at FCN's blot 20-årige viceanfører kan begå sig i den bedste engelske række.

- Jeg tror, han kan nå langt. Han kommer til at spille i en af de store ligaer i europæisk fodbold.

- Jeg mener faktisk godt, at han kan spille i Premier League. Så vil der selvfølgelig være nogle af klubberne, som har så dygtige spillere, at han måske vil komme i klemme.

- Så vi snakker måske ikke om en klub i top-3, men han vil kunne klare tempoet og den fysiske belastning i England, mener Wieghorst.

I 2012 ryddede Okore bordet for alt, hvad angik talentpriser for spillere under 21 år. Den centrale forsvarsspiller har givet baghjul til blandt andre FC København-angriberen Andreas Cornelius.

- Det er imponerende, hvad han har opnået. Han har vist, at han kan spille med på Champions League-niveau. Han har vist, at han kan spille mod nogle yderst kompetente angribere.

- Han har en fysisk styrke, som gør, at han kan spille med i de bedste ligaer. Og han vil formentlig også kunne udvikle sig yderligere på den front, siger Wieghorst.

Det bedste råd fra Wieghorst, som i sin aktive karriere fik sig en stor karriere i skotske Celtic, er, at Okore finder en klub, hvor der er en realistisk mulighed for, at han kommer til at spille de fleste af kampene.

- Ja, men jeg håber, han kommer til et sted, hvor han kommer til at spille, og hvor der er en realistisk mulighed for, at han kommer til at spille de fleste af kampene.

- Hvis han kommer til en stor klub, så er der mange dygtige spillere, og det er ikke sikkert, at han kommer til at spille 50 kampe om året. Men han skal et sted hen, hvor han spiller to tredjedele af kampene, mener Wieghorst.

Den tidligere FCN-træner har fulgt Okore tæt i de seneste år, og han mener, at Okore har udviklet sig til en utrolig vigtig spiller for FCN.

- Der er ting i hans spil, som han kan forbedre. Men det gode ved Jores er, at han vil forbedre dem. Han arbejder seriøst med tingene. Han laver sine fejl, og han efterrationaliserer og bruger fejlene positivt.

- Han er ikke bange, når han har lavet en fejl, han gemmer sig ikke. Jeg tror også, at der er en leder gemt i ham. Han er allerede blevet viceanfører i FC Nordsjælland i en tidlig alder, siger Wieghorst.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip