Landstræner undrer sig over uklare regler om OL-kval

Danmark går efter den bedst mulige placering ved håndbold-VM i Qatar, men ingen er klar over den præcise betydning af placeringen.

Med Qatars overraskende avancement til VM-finalen, så er der nemlig ekstra meget på spil i placeringskampene, hvis Danmark kan blive nummer fem.

Hvis Qatar som forventet bliver asiatisk mester, så vil nummer fem blive opgraderet til nummer fire i OL-kvalifikationen og dermed få mulighed for at få hjemmebane i OL-kvalifikationen.

- Det er en mulighed. Der er jo lige det, at det ved ingen. Det er meget mærkeligt, at man ikke ved det.

- Jeg synes, det er meget mærkeligt, at man ikke får den besked fra IHF, så man ved præcis, hvad man spiller om, siger Gudmundsson.

I spørgsmålet om hjemmebanefordel i de tre OL-kvalifikationsgrupper er det ikke afgjort, om det europæiske håndboldforbund (EHF) eller det internationale håndboldforbund (IHF) får sidste ord.

EHF ønsker at fastholde hidtidig procedure med, at nummer to, tre og fire ved VM får hjemmebane, mens IHF ønsker de tre kvalifikationsgrupper placeret i tre forskellige kontinenter.

Bliver EHF's ønske efterkommet - og bliver Qatar asiatisk mester - forrykkes arrangørpladserne, så nummer fem ved VM får fordel af hjemmebane i OL-kvalifikationen.

Men den nuværende uvished er ikke i orden ifølge landstræneren.

- Jeg må sige, det er kritisabelt. Jeg vil ikke bruge alt for stærke ord, men jeg forstår ikke, hvorfor det er sådan. Hvorfor har man ikke en klar linje og klare regler? Det er meget specielt, siger han.

Danmark skal nu holde fokus på at slå Kroatien i den sidste kamp.

- Det bliver en meget svær kamp mod Kroatien, som er et fysisk stærkt hold. De har kæmpe erfaring ligesom Danmark. Så det bliver en spændende kamp, siger Gudmundsson.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip