Larm-direktør: DR bør vise dokumentar

Det er absurd, at DR har valgt at seerne skal snydes for en dokumentarudsendelse om bankkrisen, som produktionsselskabet Larm Film er i gang med at lave for DR. For der er intet i vejen med udsendelsen.

Det mener direktør for Larm Film Søren Steen Jespersen, som i begyndelsen af næste uge skal mødes med kanalchef for DR1 Lotte Lindegaard. De skal blandt andet drøfte det forløb, der førte til, at DR lørdag valgte at droppe udsendelsen.

- Jeg håber, at jeg får mulighed for i det mindste at prøve at overbevise Danmarks Radio om, at de alligevel skal sende det program, som vi er i gang med at lave om bankkrisen, siger Søren Steen Jespersen til Ritzau.

Sagen handler om, at DR torsdag aften i TV-Avisen viste billeder af en demonstration med vrede bankkunder i forbindelse med retsopgøret om den krakkede EBH Bank ved Retten i Hjørring.

Selv om bankkunderne og deres vrede var ægte nok, så var demonstrationen arrangeret af Larm Film i forbindelsen med optagelserne til dokumentarudsendelsen, hvilket ikke fremgik af indsalget i TV-Avisen.

- Man har lukket programmet, fordi TV-Avisen laver et fejlagtigt indslag, og ikke fordi, der er noget galt med programmet. Jeg kan ikke se, hvordan vi kan være ansvarlige for en fejl, som TV-Avisen laver, siger Søren Steen Jespersen, som finder hele forløbet "mærkeligt".

Han håber, at han er lidt mindre forvirret efter mødet med Lotte Lindegaard.

- Vi skal finde ud af, hvad vi gør med de optagelser, der er lavet, og hvad vi gør økonomisk. Der er en masse kontraktlige ting, vi skal snakke igennem, og så skal vi selvfølgelig også snakke om hele forløbet og om de ting, jeg er utilfreds med, siger han.

Det er ikke besluttet, hvornår han skal mødes med Lotte Lindegaard.

- Hvis denne sag viser noget principielt, som også er værd at diskutere i femtiden, så er det, at det nogen gange går lidt for stærkt i nyhedsmedierne, siger Søren Steen Jespersen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip