Lars Eller åbner NHL-ballet

30/09/2013 23:01

BNB

Nyheder
- Selvfølgelig vil jeg gerne vinde Stanley Cup, men det første mål er slutspillet. Vi har stadig et ungt hold, som ligner sidste års hold, men i mine øjne bliver vi bedre og bedre i kraft af større erfaring, siger den 24-årige playmaker til BT. Lars Eller var sidste sæson dansk pointkonge i NHL med 30 point (8 mål, 22 assist) i 46 grundseriekampe og spås en stor sæson i kæden med Alex Galchenyuk og Brendan Gallagher. - Jeg har fået mere spilletid og større ansvar og er klar til at tage det næste skridt på et hold, som er dér, hvor vi gerne vil være, siger han. Lars Eller kom ud for et grimt uheld i sin seneste NHL-kamp, den første slutspilsmatch 2. maj mod Ottawa Senators, hvor han blev knockoutet af en hensynsløs skuldertackling af backen Eric Gryba. Selv husker han intet fra det dramatiske hit, men ellers er han forlængst kommet over chokket. Hans favorit til Stanley Cup-titlen er Pittsburgh Penguins med en perlerække af superstjerner som Sidney Crosby og Evgeni Malkin i front. - Ingen har så mange topspillere som Penguins. Flere af spillerne i anden- og tredjekæden kunne gå ind i førstekæden på andre hold, siger Lars Eller. Jannik Hansen, som har forlænget sin kontrakt med Vancouver Canucks med fire år fra næste sæson (værdi 55 mio. kr.), lægger ud i San Jose natten til fredag. - Jeg er glad for, at kontrakten kom på plads inden sæsonen, siger han. - Efter to skuffende sæsoner, hvor vi røg ud i første runde i playoff mod Kings i 2012 og Sharks i 2013, er vi opsatte på revanche. Vi har noget at bevise. I preseason-kampene har vi været lidt op og ned, og der er skiftet ud i kæderne, som vinden blæser. Jeg vil få en større rolle på holdet og er klar til at indfri forventningerne. Mikkel Bødker og Phoenix Coyotes lægger ud natten til fredag på hjemmebane mod New York Rangers, mens New York Islanders med duoen Frans Nielsen og Peter Regin natten til lørdag spiller i New Jersey. Mens otte danske spillere blev noteret for NHL-kampe i sidste sæson, åbner den nye sæson med fem, nemlig de fem ’gamle<saxo:ch value="226 128 153"/>. Nicklas Jensen fik en skulderskade i sin tredje preseason-kamp for Vancouver Canucks og starter efter alt at dømme i AHL, og det samme gør backgiganten Oliver Lauridsen, der nåede 15 kampe for Philadelphia Flyers i sidste sæson. Philip Larsen blev i sommer traded fra Dallas Stars til Edmonton Oilers, men han blev noget overraskende placeret på waiveren søndag. I går stod det klart, at ingen af de andre NHL-hold ville overtager hans kontrakt, og derfor er han nu blevet sendt til AHL-holdet Oklahoma City Barons. Utvivlsomt en spand iskold vand i hovedet på Danmarks bedste spiller på VM-holdet i år i Stockholm.

Mest læste i dag

- Selvfølgelig vil jeg gerne vinde Stanley Cup, men det første mål er slutspillet. Vi har stadig et ungt hold, som ligner sidste års hold, men i mine øjne bliver vi bedre og bedre i kraft af større erfaring, siger den 24-årige playmaker til BT.

Lars Eller var sidste sæson dansk pointkonge i NHL med 30 point (8 mål, 22 assist) i 46 grundseriekampe og spås en stor sæson i kæden med Alex Galchenyuk og Brendan Gallagher.

- Jeg har fået mere spilletid og større ansvar og er klar til at tage det næste skridt på et hold, som er dér, hvor vi gerne vil være, siger han.

Lars Eller kom ud for et grimt uheld i sin seneste NHL-kamp, den første slutspilsmatch 2. maj mod Ottawa Senators, hvor han blev knockoutet af en hensynsløs skuldertackling af backen Eric Gryba. Selv husker han intet fra det dramatiske hit, men ellers er han forlængst kommet over chokket.

Hans favorit til Stanley Cup-titlen er Pittsburgh Penguins med en perlerække af superstjerner som Sidney Crosby og Evgeni Malkin i front.

- Ingen har så mange topspillere som Penguins. Flere af spillerne i anden- og tredjekæden kunne gå ind i førstekæden på andre hold, siger Lars Eller.

Jannik Hansen, som har forlænget sin kontrakt med Vancouver Canucks med fire år fra næste sæson (værdi 55 mio. kr.), lægger ud i San Jose natten til fredag.

- Jeg er glad for, at kontrakten kom på plads inden sæsonen, siger han.

- Efter to skuffende sæsoner, hvor vi røg ud i første runde i playoff mod Kings i 2012 og Sharks i 2013, er vi opsatte på revanche. Vi har noget at bevise. I preseason-kampene har vi været lidt op og ned, og der er skiftet ud i kæderne, som vinden blæser. Jeg vil få en større rolle på holdet og er klar til at indfri forventningerne.

Mikkel Bødker og Phoenix Coyotes lægger ud natten til fredag på hjemmebane mod New York Rangers, mens New York Islanders med duoen Frans Nielsen og Peter Regin natten til lørdag spiller i New Jersey.

Mens otte danske spillere blev noteret for NHL-kampe i sidste sæson, åbner den nye sæson med fem, nemlig de fem ’gamle<saxo:ch value="226 128 153"/>.

Nicklas Jensen fik en skulderskade i sin tredje preseason-kamp for Vancouver Canucks og starter efter alt at dømme i AHL, og det samme gør backgiganten Oliver Lauridsen, der nåede 15 kampe for Philadelphia Flyers i sidste sæson.

Philip Larsen blev i sommer traded fra Dallas Stars til Edmonton Oilers, men han blev noget overraskende placeret på waiveren søndag. I går stod det klart, at ingen af de andre NHL-hold ville overtager hans kontrakt, og derfor er han nu blevet sendt til AHL-holdet Oklahoma City Barons.

Utvivlsomt en spand iskold vand i hovedet på Danmarks bedste spiller på VM-holdet i år i Stockholm.