Lars Løkke har mistet sin far

Tidligere statsminister og nuværende formand for Venstre Lars Løkke Rasmussens far er død.

Forhenværende regnskabschef Jeppe Løkke Rasmussen døde torsdag i denne uge på Rigshospitalet efter længere tids sygdom. Han blev 78 år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det var Jeppe Løkke Rasmussen, der sammen med sin afdøde hustru Lise var med til at tænde sin søns interesse for samfundsforhold i almindelighed og politik.

Far og søn meldte sig nogenlunde samtidig ind i Venstre i Græsted-Gilleleje, hvor Jeppe Løkke Rasmussen i flere perioder var medlem af bestyrelsen og kasserer.

Ved sin død var Jeppe Løkke Rasmussen selv æresmedlem af Venstre. I sit aktive liv var han i mange år regnskabschef i Værnepligtsstyrelsen og senere i Indenrigsministeriets departement.

- Min far blev syg af kræft for fire år siden og fik dengang fjernet sin ene nyre. Jeg ved, at han har betragtet de seneste fire år som en ekstra bonus, fortæller Lars Løkke Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

- Han passede sine ting til det sidste i blandt andet Græsted Vandværk, hvor han havde kvartalsafslutning, og han ville derfor ikke indlægges til behandling på Rigshospitalet, før han havde klaret den opgave.

- Han blev så indlagt i mandags for otte dage siden og skulle efter planen have været udskrevet i dag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Danmarks tidligere statsminister lægger selv meget vægt på, at både hans far og mor var engagerede i deres eget lokalsamfund i Græsted og i samfundsforhold i almindelighed.

- Hverken min far eller min mor kom fra store kår. De har kæmpet sig til det, de havde, fra lejlighed til parcelhus og har lagt vægt på, at deres børn fik en uddannelse og kom godt af sted.

- De var begge meget engagerede, og vi diskuterede ofte samfundsforhold derhjemme og lærte, at man skulle yde for at kunne nyde, og at man også måtte tage et lokalt ansvar, fortæller Lars Løkke Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis.

Jeppe Løkke Rasmussen begraves fra Græsted Kirke på onsdag i næste uge.

 

Dagens Gossip