Lars Løkkes popularitet daler

Ifølge målingen, som er foretaget af analysebureauet A&B, er opbakningen til Lars Løkke Rasmussen dalet med 4,5 procentpoint i forhold til den seneste måling fra juni. I samme periode er statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) personlige popularitet steget med 5,5 procentpoint.

Venstre-formanden er dog stadig danskernes foretrukne statsministerkandidat. Målingen viser, at han har en komfortabel føring med 39,5 procent mod 24,5 procent til Helle Thorning, men forspringet er altså skrumpet ind med ti procentpoint hen over sommeren.

Løkkes dalende popularitet flugter med udviklingen for Venstre som parti, der ligeledes har oplevet en afmatning i vælgertilslutningen gennem de seneste måneder. Ifølge Berlingske Barometer, som viser et gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger, står Venstre i dag til 29,6 procent af stemmerne mod 31,4 procent i starten af juni.

Hvis der var valg i dag, ville den borgerlige fløj ifølge Berlingske Barometer dog vinde en klar sejr 56,2 procent af stemmerne.

 

Dagens Gossip