Lars Vilks: Sikkerheden om mig er skærpet

For et par måneder siden modtog det franske satiremagasin Charlie Hebdo prisen Guldhunden, der er indstiftet af den kontroversielle svenske kunstner Lars Vilks.

Efter det blodige angreb mod avisen onsdag oplyser Vilks, at sikkerheden omkring hans person er blevet skærpet.

Lars Vilks overrakte selv Guldhunden i København til Charlie Hebdos chefredaktør Gérard Baird.

- Han fortalte, at redaktionen hele tiden havde politifolk på redaktionen, men det var tilsyneladende ikke tilstrækkeligt. Det er jo ikke muligt at sikre sig, siger Vilks til nyhedsbureauet TT.

Grunden til den øgede bevogtning var truslerne, som avisen blev udsat for efter i 2006 at have trykt de danske Muhammed-karikaturer og efter brandbombeangrebet i 2011, der kom i kølvandet på et særnummer af magasinet, Charia Hebdo i stedet for Charlie Hebdo.

På spørgsmålet om, hvilke konsekvenser, Vilks forestiller sig, at ugerningen vil få, siger han:

- Der findes helt klart mennesker, der er i stand til at gå rundt længe og vente på det rigtige tidspunkt at slå til. Det her er et sikkerhedsspørgsmål, som er meget vanskeligt at løse. Jeg kan forestille mig, at radaren er indstillet på andre mål, siger Vilks.

- Jeg kan sagtens se for mig, at der bliver tale om de rene skrækscenarier, når jeg skal deltage i et arrangement. Den skræk bliver helt sikkert ikke mindre efter det her, tilføjer Vilks.

Vilks, der har været mål for flere attentatplaner, fordi han har tegnet karikaturer af profeten Muhammed blandt andet som en hund, siger til nyhedsbureauet Reuters, at politiet har øget sikkerheden omkring ham efter massakren i Paris.

Chefredaktør Biard har i forbindelse med tidligere trusler og retssager gjort det klart, at Charlie Hebdo følger fransk lovgivning og ikke andre landes love.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip