Laudrup får lokalopgør til næste sæson

17/04/2013 03:00

BNB

Nyheder
Dermed er der for første gang nogensinde to walisiske klubber i Premier League.Det blev en realitet, da Cardiff City hjemme spillede 0-0 mod Charlton Athetlc, men det ene point var faktisk ikke nødvendigt, for samtidig vandt Millwall hjemme med 1-0 mod nummer tre i den næstbedste række, Watford, som dermed ikke længere kan nå waliserne.Cardiff City har aldrig tidligere været oppe i den øverste engelske række, mens den har heddet Premier League - dvs. siden 1992.Men ser man historisk på det, har klubben spillet en vis rolle i engelsk fodbold. Den mest succesrige periode ligger dog tilbage i 1920'erne. Da lå klubben i 1. division, som den bedste engelske række hed dengang. Desuden vandt klubben i 1927 som den hidtil eneste ikke-engelske klub FA Cup-finalen.Sidste gang klubben var i 1. division, ligger tilbage til sæsonen 1961/62.Og sidste gang klubben for alvor gjorde opmærksom på sig selv på den store scene, var i 2008, hvor klubben tabte FA Cup-finalen til Portsmouth, som dengang lå i Premier League.  Fra næste sæson er det Cardiff City, der kan tage imod bl.a. Manchester-klubberne, Liverpool, Arsenal, Chelsea og - ikke mindst - Swansea.

Mest læste i dag

Dermed er der for første gang nogensinde to walisiske klubber i Premier League.

Det blev en realitet, da Cardiff City hjemme spillede 0-0 mod Charlton Athetlc, men det ene point var faktisk ikke nødvendigt, for samtidig vandt Millwall hjemme med 1-0 mod nummer tre i den næstbedste række, Watford, som dermed ikke længere kan nå waliserne.

Cardiff City har aldrig tidligere været oppe i den øverste engelske række, mens den har heddet Premier League - dvs. siden 1992.

Men ser man historisk på det, har klubben spillet en vis rolle i engelsk fodbold. Den mest succesrige periode ligger dog tilbage i 1920'erne. Da lå klubben i 1. division, som den bedste engelske række hed dengang. Desuden vandt klubben i 1927 som den hidtil eneste ikke-engelske klub FA Cup-finalen.

Sidste gang klubben var i 1. division, ligger tilbage til sæsonen 1961/62.

Og sidste gang klubben for alvor gjorde opmærksom på sig selv på den store scene, var i 2008, hvor klubben tabte FA Cup-finalen til Portsmouth, som dengang lå i Premier League.  

Fra næste sæson er det Cardiff City, der kan tage imod bl.a. Manchester-klubberne, Liverpool, Arsenal, Chelsea og - ikke mindst - Swansea.