Laudrups nyindkøb smadrer Malmö

Swansea storspillede hjemme mod svenske Malmö FF og vandt 4-0 på mål af blandt andre den dyre, nye angriber Bony.

Michael Laudrup lå længe i strid med sin ledelse i Swansea. Problemet var, at den danske manager ikke kunne få de spillere, han ville have. Problemerne blev til sidst løst, og siden er den ene spiller efter den anden ankommet til den walisiske klub. Og nyindkøbene imponerer allerede.

I Swanseas første kamp i sæsonen med reel betydning viste Laudrups udvalgte, at de indeholder kvalitet. Hjemme på Liberty Stadium i Wales fik Swansea besøg af Malmö FF til den første af to kvalifikationskampe til Europa League, men de svenske modstandere formåede overhovedet ikke at yde modstand for Laudrups tropper.

Swansea satte sig hurtigt på kampen og buldrede af sted i højt tempo. Spillerne formåede at variere spillet. Først med tålmodighed og masser af pasninger, derefter meget direkte spil op igennem banen.

Efter 37 minutter var det sidste sæsons store spanske overraskelse Michu, der bragte hjemmeholdet foran 1-0. Kort efter pausen var det så Laudrups nye angriber, der viste, at han kan gå hen og lave en 'Michu'  - altså, at gå fra at være forholdsvis ukendt til at blive det helt store navn.

Efter 55 minutter fik Bony hældt en høj bold ind til sig i feltet, og han sprang højt og headede bolden i mål. Angriberen, der har kostet 12 millioner pund, leverede dermed varen i sin første betydningsfulde Swansea-kamp, og den ledelse Laudrup længe har kæmpet med, er givetvis tilfredse med at se mål fra det dyre indkøb.

Lidt senere var det så Michu og Bony, der arbejdede sammen. Spanieren drev igennem Malmö FF's forsvar, og alene med målmanden forsøgte han at sparke bolden ind med indersiden. Afslutningen havnede på stolpen, og på returen stod Bony, hvor han skulle og gjorde det til 3-0.

Kort før tid var det så endnu et nyindkøb, der leverede. Pozuelo modtog en bold på kanten af feltet, hvor han tæmmede den med brystet for så i sidste ende at hamre den i mål. Dermed vandt Swansea 4-0 og er reelt videre i Europa, selvom der stadig mangler en returkamp i Sverige i næste uge.

Netop Europa er et stor mål for Michael Laudrup i denne sæson. Han er svært tilfreds med sin trup, efter han har fået sin vilje. Med den vil han gentage succesen fra 2008, hvor Laudrup med Getafe spillede sig hele vejen i kvartfinalen, hvor eventyret endte mod Bayern München.

Det er heller ikke totalt usandsynlig, at Laudrup når ligeså langt denne sæson. Swansea viste mod Malmö FF, at det evner at spille tålmodigt men med acceleration, og der er i den grad tanket selvtillid før en meget lang sæson.  

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip