Lauritz.com: DR-værter saboterede Holger Danske-salg

17/04/2013 01:10

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Ifølge lauritz.com har salget nemlig været ramt af useriøs budgivning af værterne på det satiriske DR-program »Monte Carlo« på P3, Esben Bjerre og Peter Falktoft. 

Aktiviteten fra DR-journalisterne gjorde, at prisen for Holger Danske, der er blevet vurderet til 2,5 millioner kroner, røg op på 41 millioner.

»Lauritz.com har i den forbindelse gentagne gange kontaktet Danmarks Radio, herunder DRs juridiske afdeling samt den ansvarlige redaktør på programmet. Desværre har det ikke været muligt for Lauritz.com at vinde lydhørhed i forhold til en standsning af den såkaldte »satiriske« kampagne. DR mener ikke, det er deres etiske ansvar som medie, at deres journalister byder på varer, de ikke har intention om at købe. P3 har derudover også kraftigt opildnet deres lyttere til at byde uden intention om at købe,« skriver lauritz.com på deres hjemmeside

Det sidste er dog ifølge Esben Bjerre fra Monte Carlo på ingen måde rigtigt. Han fortæller til bt.dk, at han og Peter Falktoft i fællesskab bød startbuddet på den historiske skulptur - 1,75 millioner kroner. Til sidst nåede de op på to millioner, men herefter kunne drengene ikke længere være med, så de stoppede buddene. 

»Vi trak tilbage efter de to millioner. Det sagde vi også i programmet. Til gengæld har vi ikke på noget tidspunkt opfordret folk til at afgive bud. Det er helt lodret forkert sagt af lauritz.com. De kan jo bare selv høre udsendelsen,« siger Esben Bjerre.

Han fortæller, at han i fællesskab med sin medvært havde planer om at Holger Danske skulle stilles foran deres arbejdsplads, nemlig DR-Bygningen ved Ørestaden i København.

»Vores chef blev kontaktet af lauritz.com, som han havde en lang snak med, ligesom vores juridiske afdeling også var i kontakt med dem. Men vi har på ingen måde opildnet til sabotage,« understreger Esben Bjerre. 

Lauritz.com skriver på deres hjemmeside, at mængden af »useriøse bud« har været så omfattende, at man har været nødt til at slette det hele og starte auktionen forfra. Fra nu af kan interesserede købere kun byde ved at kontakte auktionssitet telefonisk - og derefter skal man vise dokumentation for, at man kan betale de krævede penge.