Lav oliepris giver underskud hos Statoil

De seneste måneders voldsomme fald i olieprisen har fået kontante konsekvenser hos det norske olieselskab Statoil.

Selskabet kom således ud af det sidste kvartal i 2014 med et underskud på 8,9 milliarder norske kroner (7,7 milliarder danske kroner).

Det var langt under forventningen blandt de analytikere, der følger aktien, som ifølge et estimat fra SME Direkt lå på et overskud på 7,7 milliarder norske kroner (6,6 milliarder kroner).

- Statoils kvartalsresultat blev påvirket af det betydelige fald i olieprisen. Resultatet blev tilmed påvirket af specifikke regnskabsmæssige elementer, siger administrerende direktør Eldar Sætre i en børsmeddelelse.

Selskabet henviser til, at resultatet for fjerde kvartal indeholdt regnskabsmæssige tab på 18 milliarder norske kroner. I fjerde kvartal af 2013 havde selskabet et overskud på 14,8 milliarder.

For hele 2014 endte Statoil med et overskud på 22 milliarder norske kroner, hvilket er 44 procent lavere end året forinden.

Ikke desto mindre er topchefen, som blev udpeget så sent som i onsdags, optimistisk.

- Den underliggende performance og pengestrømmene var solide i 2014 og blev støttet af profitabel vækst, stærke, operationelle forbedringer og solide marketing- og handelsresultater, konstaterer han og uddyber:

- Vores finansielle position er robust, og vi fastholder en stabil udbyttebetaling. Gennem en markant fleksibilitet i vores investeringsprogram er vi velforberedte på en fortsat svaghed og usikkerhed i markedet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip