Lave renter knockouter to procents lån

Skrevet af admin

12/02/2015

Mest læste i dag

99,93. Sådan lød gennemsnitskursen torsdag på Nykredits 30-årige to procents lån, og dermed tegner det til, at fredag bliver sidste dag, hvor boligejere kan konvertere til lånet, der blot for en måned siden blev kaldt historisk.

Det fortæller områdechef i Nykredit Sune Worm Mortensen.

Dermed ser vejen ud til at være banet for 1,5 procent lånet, der ifølge områdechefen formentlig vil ligge på en kurs omkring 96,5 til at begynde med.

- Vi vil kunne se fredag, hvor rentepilen peger hen og peger den fortsat nedad lukker den for tilbudsgivning om eftermiddagen, og så er det 1,5 procent fra på mandag, siger Sune Worm Mortensen til Ritzau.

Hvis gennemsnitskursen for en realkreditobligation slutter på over 100 en given dag, lukkes der for udstedelse af lån.

I så fald må boligkøbere eller dem, der vil omlægge lån enten benytte sig af to procent afdragsfrie lån eller hoppe over i 1,5 procents obligationen, der er blevet introduceret for nogle dage siden.

Årsagerne til kursstigningerne skal ifølge Sune Worm Mortensen findes i Nationalbankens rentesænkninger i forsvaret af den danske krone, den økonomiske tilstand i eurolandet Grækenland samt den urolige situation i Ukraine.

Det er kun lidt mere end en måned siden, at Nykredit indførte to procents lånet, som dengang blev beskrevet som "historisk". Nykredits områdechef mindes ikke en lignende situation.

- Der er virkelig knald på i øjeblikket. Det er muligt, at vi før har lukket et lån igen efter en måned, men jeg kan ikke huske det. siger Sune Worm Mortensen.

I løbet af torsdag blevet to procents lånet flere gange handlet til over kurs 100, men den såkaldte kurs på alle handler lukkede altså lige under den magiske grænse på kurs 100.

/ritzau/