Lavpris flyselskab: 25 procent passagervækst i marts

I marts fløj 1.805.551 passagerer med Norwegian, en stigning på 25 procent sammenlignet med samme måned året før. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 52 procent , mens kapaciteten (ASK) steg med 51 procent denne måned.

Det svarer til en stigning på 1,2 milliarder sædekilometer, den største kapacitetsøgning i en enkelt måned nogensinde. Belægningen var 77,8 procent i marts, op 0,2 procentpoint.

Til trods stigningen i belægningen har årets sene påske en negativ indvirkning på belægningen i marts.

- Vi har en rekordhøj kapacitetsvækst denne måned, hvilket skyldes etableringen af nye baser uden for Skandinavien samt lancering af flere nye ruter og frekvenser i hele rutenettet. Selv med en stærk kapacitetsvækst og årets sene påske fyldes flyene noget bedre end samme periode sidste år. Det viser, at Norwegian lever op til løftet om god kvalitet til lav pris, siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

I marts fik Norwegian leveret en fabriksny Boeing 737-800 og en ny 787 Dreamliner. Selskabet får leveret 14 Boeing 737-800 og fire 787 Dreamlinere i løbet af 2014. Norwegians flyflåde er blandt de mest moderne og miljøvenlige i Europa.

Norwegian gennemførte 99,7 procent af de planlagte flyvninger i marts, hvoraf 87,1 procent afgik til tiden.

 

Dagens Gossip