Le Pen besøger Oxford-studenter under store protester

Flere hundreder demonstranter er samlet foran en studenterforening i Oxford, som torsdag har besøg af den franske højrefløjsleder Marine Le Pen.

Med bannere som "Le Pen aldrig igen" og "Oxford Union tilbyder fascister en platform" viser de deres vrede over, at prestigefulde Oxford Union har inviteret lederen af det franske nationalistparti Front National.

Front National er blandt andet kendt for en kompromisløs holdning til, at Frankrig skal stramme indvandrerlovgivningen, og partiet tilhører gruppen af EU-skeptikere.

Demonstranterne mødte op før Le Pen skulle tale i Oxford Union, der ligger i universitetsbyen af samme navn i det sydlige England.

Marine Le Pen overtog ledelsen i det nationalistiske parti efter sin far Jean-Marie Le Pen i 2011, og kommentatorer venter, at hun vil melde sig som kandidat ved det franske præsidentvalg i 2017.

Politisk har Le Pen vist sig som en snu ræv, som har blødt op på billedet under farens partiledelse som et meget xenofobisk og ekstremistisk parti.

Tidligere har prominente personer som de tidligere britiske premierministre Winston Churchill og Tony Blair talt i Oxford Union. Det samme har tidligere amerikanske præsidenter som Richard Nixon og Ronald Reagan.

Oxford Union er uafhængig af universitetet i byen, og foreningens medlemmer er ikke udelukkende fra universitetet i Oxford.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip