Le Pen tager afstand fra Breivik-sympatisør

Varg Vikernes opfordrede i 2011 på sin hjemmeside alle franskmænd til at stemme for det højreorienterede Front National for at stoppe indvandringen til Frankrig.

Marine Le Pen udtaler via sine politiske rådgivere, at hun er overrasket over at blive bedt om at kommentere anholdelsen af Varg Vikernes, da »alle bør vide, at hendes parti intet har at gøre med denne type ekstreme meninger og holdninger,« skriver det norske nyhedsbureau NTB.

»Hvis jeg var præsident, havde drabsdømte som ham aldrig opnået opholdstilladelse i Frankrig,« tilføjer Marine Le Pen ifølge NTB.

Den terrormistænkte Varg Vikernes, der er tidligere dømt for mord, blev anholdt i Frankrig tirsdag. Vikernes’ kone er også anholdt, og politiet har fundet fire salonrifler på mandens bopæl i det centrale Frankrig.

De franske myndigheder har ikke identificeret nogen konkrete terrorplaner, men han tilbageholdes for at have til hensigt at planlægge terror.

Anklagemyndigheden fortæller, at mistanken mod den norske mand blev vakt, fordi han gentagne gange ytrede sig negativt om jøder, muslimer og andre ikke-vestlige personer på internettet.

Varg Vikernes blev i 1994 dømt for mordet på musikeren Øystein Aarseth og for en række ildspåsættelser på norske stavkirker. Vikernes, der også er kendt under kunstnernavnet Count Grishnackh, har siden 1991 har været en del af den norske black metal-scene.

Ifølge NRK opholder Vikernes sig på politistationen i den franske by Brive-la-Gaillarde, hvor han bliver afhørt af fransk antiterror-politi.

BNB

 

Dagens Gossip