Leasing-jungle: Find den løsning der passer dig

Hvad er bedst – at købe eller lease? Det spørgsmål stiller flere og flere danskere, når de skal vælge ny – eller brugt – bil til sig selv eller firmaet.

Leasing – kort fortalt
Helt overordnet betyder leasing, at du kun betaler en procentdel om måneden af registreringsafgiften, frem for at betale hele afgiften på op til 180 procent af bilens pris, som man skal ved et køb. Samtidig får du finansieret bilen.

Leasing bliver mere og mere populært
”Vi oplever en rigtig stor efterspørgsel fra vores kunder på leasingberegninger både fra virksomheder men også fra direktører og ledende personer i virksomhederne, der gerne vil finde ud af om det bedst kan betale sig at lease eller at købe,” forklarer Bjørn Winkler Jacobsen fra Deloitte.

Brugtvognsleasing bliver mere og mere populært herhjemme. Både når det handler om hverdagsbiler, men også markedet for leasing af brugte luksus- og sportsbiler er i vækst, da disse biler er minimum tre år gamle og derfor nedskrevet væsentligt i værdi og derfor er prismæssigt overkommelige.

De tre leasingtyper
Men leasing kan være lidt af en jungle, og derfor giver Christian Koldt fra Forza Leasing et par gode råd til, hvilken leasingmodel du skal vælge;

Nybilsleasing
Nybilsleasing er egnet til dig, der ønsker en ny bil uden ekstraudstyr, hvor du kender bilens økonomi i hele leasingperioden, der typisk er på 3-4 år.

Brugtvogsleasing
Brugtvognsleasing er til dig, der går efter en dyrere og mere udstyrspræget bil, der minimum er tre år gammel, men som stadigvæk er et billigere alternativ til at købe en bil med samme alder. Ved en brugtvognsleasing kan du ofte nøjes med at binde dig helt ned til 12 måneder – og kan således skifte oftere ud.

Splitleasing
Splitleasing er til dig, der har et behov for at kombinere firma og privatkørsel, og fungerer ved, at du deler andelen af henholdsvis privat og firmakørsel op. Du beskattes ikke af fri bil, når du splitleaser.

Selvom der kan være fordele ved at lease kan ens kørselsbehov ændre sig i leasingperioden, og man kan have behov for at komme ud af kontrakten i utide. Derfor er det vigtigt, at man kender sine rettigheder som forbruger, inden man leaser.

”Når man sammenligner leasing med at købe en bil, bliver du nødt til at overveje forskellige forudsætninger, for, hvad der er mest attraktivt. Det kan være det forventede værditab på bilen, hvad er ens kørselsbehov og hvad sandsynligheden for at kørselsbehovet ændrer sig i leasingperioden,” forklarer Bjørn Winkler Jacobsen fra Deloitte.

I samarbejde med MakeSense

 

Dagens Gossip