Ledige har flere job at vælge imellem

Gennem de seneste måneder har det været flere jobannoncer. Den faldende tendens i antallet af jobannoncer er brudt, og det er et tegn på en svag bedring af arbejdsmarkedet, konkluderer Danske Bank-økonomerne i en ny prognose.

I november blev der lagt 15.700 nye jobannoncer på nettet - det er et lille fald i forhold til oktober, men set i et større perspektiv er der siden maj tale om en fremgang på 1300.

Der er dog stadig langt til toppen i januar 2008, hvor er blev lagt 32.700 nye job ud på nettet.

Faldet i antallet af jobannoncer har været størst i den private sektor, men også antallet af ledige job i den offentlige sektor er faldet. Stigningen i antallet af jobannoncer stammer dog i øjeblikket især fra jobannoncer fra offentlige arbejdspladser.

- Det skal ses i lyset af, at den tilpasning særligt kommunerne måtte gennemføre i 2010 og 2011 er ved at være tilendebragt. Det giver basis for en svagt stigende offentlig beskæftigelse, konkluderer økonomerne.

Derimod kan regeringens kickstart af økonomien i form af fremrykkede offentlige investeringer ikke ses på antallet af jobannoncer fra den private sektor.

- Større infrastrukturprojekter udføres af private virksomheder - det er dog ikke nemt at finde kickstarten i Danske Jobindex, skriver økonomerne.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip