Ledige i Gentofte og Gladsaxe vælger nu selv

Gentofte og Gladsaxe kommuner har som et led i frikommuneforsøget lanceret en hjemmeside, hvor ledige borgere i de to kommuner selv kan gå ind og booke de emner, de er specielt interesserede i på kommunernes hjemmesider.

- Det, at vi giver borgerne et frit-valg i forhold til at gøre sig til klar til at komme tilbage på arbejdsmarkedet er netop et eksempel på, hvad vi vil med vores frikommune-status. Vi ser på den enkelte borgers behov. Det handler jo om at bringe flest mulige af vores borgere tilbage på arbejdsmarkedet, siger Hans Toft, borgmester i Gentofte Kommune.

Supplement til samtaler
Hvis du er ledig, skal du til samtale med en sagsbehandler i jobcentret, som giver dig støtte og inspiration til at komme i job. De nye temamøder er et tilbud som supplement til samtalerne med sagsbehandleren.

- Jeg er rigtigt glad for, at vi med dette initiativ kan yde en ekstra service over for vores ledige borgere. Vi giver de ledige mulighed for selv at vælge netop det, de selv oplever at have brug for, og vi undgår at spilde ressourcer på tilbud, der ikke rammer deres behov. Jeg håber meget på, at de ledige selv vil bidrage med at efterspørge emner, der ikke aktuelt bliver udbudt, så vi bedre kan opfylde deres behov, siger Karin Søjberg Holst, borgmester i Gladsaxe Kommune.

Starter med syv temaer
Der er foreløbigt udbudt syv temaer som for eksempel ’Sådan vil de ha’ ansøgningen - for øvede jobsøgere’, ’Fra én branche til en anden - gode jobmuligheder i det storkøbenhavnske arbejdsmarked’, ’Sæt dig klare mål – og nå dem!’ og ’Job via netværk - brug af sociale medier og netværk’.

De første syv temaer er udvalgt på baggrund af en undersøgelse blandt de ledige i de to kommuner, men borgerne opfordres til at komme med forslag til nye temaer.

Læse mere om temamøder på Gentofte.dk

 

Dagens Gossip