Ledige indvandrere glipper arbejdsmarkedets gode tilbud

Selv om de i princippet er omfattet af de samme regler og rettigheder, bliver ledige indvandrere fra ikke-vestlige lande forbigået, når det gælder et af jobcentrenes mest effektive instrumenter: De såkaldte virksomhedsrettede tilbud.

Ledige med dansk baggrund, der er i samme situation, får oftere tilbud om praktik, løntilskud og nyttejob, viser en analyse fra Beskæftigelsesministeriet ifølge Jyllands-Posten.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) ærgrer sig over skævheden.

- Vi har ikke lavet den virksomhedsrettede indgangsvinkel godt nok til dem med flygtninge- og indvandrerbaggrund, og det er måske én af forklaringerne på, at der er så stor en procentdel af dem, der står uden for arbejdsmarkedet, siger han til Jyllands-Posten.

Ministeren varsler, at regeringens kommende integrationsudspil vil komme med løsninger på netop dette problem.

Ifølge tallene fra Beskæftigelsesministeriet har mindre end hver tredje - 31,7 procent - af de jobparate kontanthjælpsmodtagere fra ikke-vestlige lande været i virksomhedspraktik, løntilskud eller nyttejob inden for en periode på 12 uger fra undersøgelsestidspunktet, der er uge 20 i 2014.

Til sammenligning er det 40,9 procent af de øvrige jobparate kontanthjælpsmodtagere - det vil sige personer med dansk baggrund og indvandrere fra vestlige lande - der har været omfattet af et virksomhedsrettet tilbud.

Samme mønster gør ifølge Jyllands-Posten sig gældende blandt de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, og det går igen på andre ydelser som ledighedsydelse og revalidering.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip