Ledigheden steg i oktober

Den samlede ledighed for oktober steg lidt i forhold til måneden før. Bruttoledigheden steg med 900 personer siden september og er dermed stadig på 6,3 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til i alt 165.500 personer, der går ledige eller er i aktivering.

Ledigheden har dermed ligget nogenlunde stabilt mellem 6,1 og 6,4 procent siden starten af 2010.

- Det bedste, vi kan gøre for at få ledigheden ned, er at styrke væksten og skabe flere job. Vi skal fortsætte med at føre en troværdig og ansvarsfuld økonomisk politik, der holder renten nede. Vi fremmer vilkårene for, at danske virksomheder kan udvikle sig og samtidig investerer vi i offentlige projekter, der skaber konkrete job. Hverken Europa eller Danmark er ude af krisen, og det er afgørende, at vi fortsat bekæmper ledigheden i Danmark. Vi skønner, at vi blandt andet med kickstarten og skattereformen har styrket beskæftigelsen med 10.500 job i 2012 og 21.000 i 2013, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Uddannelse, kompetenceløft og jobtræning

- Mange arbejdsløse finder et nyt job og kommer ind på arbejdsmarkedet igen inden for en overskuelig tid. Men det er også for mange, der går ledig alt for længe. Derfor er det nødvendigt, at vi giver en ordentlig indsats, som den arbejdsløse kan bruge til at styrke sine jobmuligheder. Nogle har brug for uddannelse og kompetenceløft, andre har brug for arbejdserfaring og jobtræning. Vi skal sætte ind med mere uddannelse og bedre tilbud til ledige. Det er omdrejningspunktet for mig som beskæftigelsesminister, siger Mette Frederiksen.

 

Dagens Gossip