Leg med lightergas: To forbrændt

Det var et drikkelag i en lejlighed i Struer og grov kådhed, der natten til onsdag førte til, at en 39-årig mand blev alvorligt forbrændt.

Det oplyser Gert Østergaard fra lokalpolitiet i Holstebro om sagen, som politiet i første omgang betragtede som en sag om grov vold.

- De har siddet i lang tid og leget med en dåse med gas og sat ild til den. På et tidspunkt falder den ene i søvn, og så vil de andre forsøge at vække ham ved at holde den hen under næsen på ham, fortæller Gert Østergaard.

Det var to mænd på 25 og 66 år, som antændte gassen nær den 39-årige, som blev forbrændt på 20 procent af kroppen, efter at der gik ild i hans skjorte og den sofa, han befandt sig i.

- Spørgsmålet er jo, om de har haft forsæt til grov legemsbeskadigelse. Det tror vi umiddelbart ikke, og derfor har vi rejst en subsidiær sigtelse for at forvolde fare for andre i grov kådhed, siger Gert Østergaard.

I første omgang behandlede politiet sagen som en voldssag. Den 66-årige blev anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

- Den anden var stukket af fra stedet, fordi han var eftersøgt til afsoning af en dom, og derfor blev den 66-årige fængslet for ikke at kunne påvirke efterforskningen med en medgerningsmand på fri fod, siger Gert Østergaard.

Senere onsdag kom politiet i kontakt med den 25-årige. Efter afhøringen af ham valgte man at løslade den 66-årige mand.

- Da vi havde fået fat i den anden, så var der ikke længere risiko for, at den 66-årige kunne påvirke efterforskningen. Derfor var der heller ikke grundlag for at holde ham fængslet, siger Gert Østergaard.

Selv om politiet nu hælder til, at der er tale om fareforvoldelse i kådhed, så er voldssigtelsen indtil videre opretholdt. Det er nu op til anklagemyndigheden, om den del af sigtelsen skal opgives.

Gasbeholderen, som blev anvendt i lejligheden, var en gul dåse indeholdende 250 milliliter butan, altså lightergas.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip