Legendarisk hitmager er død

Han døde fredag aften ved 20-tiden (lokal tid) på Scripps Hospital i La Jolla i Californien efter et hjerteanfald.

John Weldon Cale blev berømt i 1970, da Eric Clapton lavede et covernummer af JJ Cales sang ’After midnight og senere udødeliggjorde ’Cocaine.

Johnny Cash, Lynyrd Skynyrd, Santana og Tom Petty er bare nogle af dem, der også har lavet coverversioner af Cales musik. Og stjerner som Neil Young, Mark Knopfler og Bryan Ferry kalder sig fans af JJ Cale.

Han fik aldrig lige så stor opmærksomhed, som de musikere der fremførte hans musik. Men det generede ham ikke, sagde han, at mange kunne synge med på hans sange uden at kende hans navn. Han beskrev også mere sig selv som sangskriver end som sanger, selvom han var berømt for sin meget personlige afslappede sangstil.

JJ Cale regnes for en af musikerne, der skabte ’the Tulsa sound, der kombinerede blues, rockabilly og country. Han var også en pioner indenfor brugen af trommemaskine.

Han indspillede i alt 14 albums. Den sidste, ’Roll on, kom i 2009. Året før vandt han en Grammy for et album, han havde lavet sammen med Eric Clapton.

Der er ikke arrangeret nogen mindehøjtidelighed på nuværende tidspunkt. Men meddelelsen om JJ Cales død på hans hjemmeside afrundes med et beskedent ønske:

Der er ikke brug for donationer, men han var en stor dyreelsker, så hvis du har lyst, kan du mindes ham med en donation til dit lokale dyreinternat.

 

Dagens Gossip