Legendarisk keyboardspiller fra The Doors er død

21/05/2013 08:37

BNB

Nyheder
Sammen med den evigt unge Morrison, der døde i 1971 - kun 27 år gammel, var Ray Manzarek med til at opfinde den klassiske The Doors-lyd, der stadig lever i sange som »The End«, »When the Music’s Over«, »Riders in the Storm« og ikke mindst »Light My Fire«, hvor Manzareks klassiske orgelsolo satte nye standarter, skubbede sange helt op på syv minutters spilletid og således var med til at give alverdens radioværter grå hår i hovedet, fordi de aldrig havde hørt noget lignende - hverken sonisk eller tidsmæssigt.I de sidste tre år af sit liv led Ray Manzarek af en alvorlig kræftsygdom. Han kæmpede til det sidste. Og den amerikanske musiker døde på en behandlingsklinik i Rosenheim, Tyskland, omgivet af sin familie.Sammen med The Doors’ guitarist Robby Krieger optrådte Ray Manzarek i de sidste små tyve år med gruppens klassiske rockmusik.»Jeg er dybt berørt over Rays død. Han var en enorm stor del af mit liv. Og jeg vil altid savne ham,« sagde Krieger efter nyheden om vennens død.The Doors var ét af de første band, der af princip altid delte komponistrettighederne til samtlige sange. Og Ray Manzarek var ikke alene bandets skelsættende tangenspiller, der introducerede orgelet som et ny og vigtigt instrument i rockmusikken. På mange af gruppens studieoptagelser og ved næsten samtlige The Doors-koncerter spillede Manzarek også gruppens markante basgange på sit Fender Rhodes Piano Bass-tastatur.Nu er gruppens eneste to overlevende medlemmer, guitarist Robbie Kieger og trommeslager John Densmore på henholdsvis 67 år og 68 år.

Mest læste i dag

Sammen med den evigt unge Morrison, der døde i 1971 - kun 27 år gammel, var Ray Manzarek med til at opfinde den klassiske The Doors-lyd, der stadig lever i sange som »The End«, »When the Music’s Over«, »Riders in the Storm« og ikke mindst »Light My Fire«, hvor Manzareks klassiske orgelsolo satte nye standarter, skubbede sange helt op på syv minutters spilletid og således var med til at give alverdens radioværter grå hår i hovedet, fordi de aldrig havde hørt noget lignende - hverken sonisk eller tidsmæssigt.

I de sidste tre år af sit liv led Ray Manzarek af en alvorlig kræftsygdom. Han kæmpede til det sidste. Og den amerikanske musiker døde på en behandlingsklinik i Rosenheim, Tyskland, omgivet af sin familie.

Sammen med The Doors’ guitarist Robby Krieger optrådte Ray Manzarek i de sidste små tyve år med gruppens klassiske rockmusik.

»Jeg er dybt berørt over Rays død. Han var en enorm stor del af mit liv. Og jeg vil altid savne ham,« sagde Krieger efter nyheden om vennens død.

The Doors var ét af de første band, der af princip altid delte komponistrettighederne til samtlige sange. Og Ray Manzarek var ikke alene bandets skelsættende tangenspiller, der introducerede orgelet som et ny og vigtigt instrument i rockmusikken. På mange af gruppens studieoptagelser og ved næsten samtlige The Doors-koncerter spillede Manzarek også gruppens markante basgange på sit Fender Rhodes Piano Bass-tastatur.

Nu er gruppens eneste to overlevende medlemmer, guitarist Robbie Kieger og trommeslager John Densmore på henholdsvis 67 år og 68 år.