Lektor i skatteret: For billigt og letkøbt, Holger K.

Det mener lektor i skatteret ved Aarhus Universitet, Torben Bagge, der kalder det for »letkøbt«, hvis skatteminister Holger K. Nielsen (SF) kun retter op på fejl, der rækker to år tilbage i tiden.

Til Berlingske siger ministeren, at »vi har fundet en løsning, så vi vil kunne betale pengene tilbage til de mennesker, der har betalt for meget i enten ejendomsværdiskat eller grundskyld på baggrund af 2011-vurderingerne«.

Ifølge Torben Bagge er Holger K. Nielsens melding »selvfølgelig positiv«, men på et afgørende punkt for uambitiøs.

»Det er for billigt og for letkøbt, at han kun lægger op til at gå tilbage til den vurdering, der hedder 1. oktober 2011. Især når der har været et bevidst politisk valg om at nedprioritere området. Når man har kørt 2011-vurderingen igennem og har tilbagebetalt det, der skal tilbagebetales, ja, så bør man baseret på erfaringerne nøje overveje, om man ikke skal gå længere tid tilbage - i første omgang til vurderingen fra 1. oktober 2009,« siger Torben Bagge til Berlingske Nyhedsbureau.

I interviewet med Berlingske tilføjer Holger K. Nielsen:

»Vi har ikke identificeret dem endnu (boligejerne, red.), men vi regner med at kunne gøre det, selvom det bliver svært og komplekst. Vi vil automatisk tage fat i alle dem, vi kan finde, og skulle vi ikke få fat i alle, så kan de klage og få deres sag vurderet,« siger skatteministeren, der understreger, at det vil være for stor en opgave at gå længere tilbage end 2011.

Spørgsmål: Torben Bagge, hvor lang går der, før boligejere med for høje 2011-vurderinger får penge retur fra staten?

»Jeg tror, vi skal et godt stykke ind i 2014, før den første krone vender tilbage. Først skal der vedtages en ny lovgivning, der overhovedet gør det muligt, og så skal Skat ind over. Man må håbe, at Skat tilføres nødvendige ressourcer fra politisk hold, for allerede i dag er der en ualmindelig lang sagsbehandlingstid på området. Det kan let tage to til tre år at køre en sag igennem systemet«.

Der arbejdes stadig på de sidste detaljer i regeringens plan, men i midten af næste uge forventer skatteministeren at kunne præsentere en løsning for problemerne med Skats ejendomsvurderinger.

Den vil ikke kun fokusere på at håndtere de bagudrettede problemer med fejlbehæftede ejendomsvurderinger, som Rigsrevisionen har kritiseret. Regeringens plan vil også indeholde forslaget til et helt nyt system, som skal sikre bedre og mere præcise ejendomsvurderinger i fremtiden.

 

Dagens Gossip