Letbane giver længere transporttid til bilisterne

Transporttiden for person-, vare- og lastbiler vil, på trods af at der forsat vil være det samme antal spor til rådighed for bilerne på Ring 3, stige. Stigning skyldes ifølge Politiken, at vejbanerne på nogle strækninger vil blive smallere og, at der derfor vil blive lavere fartbegrænsninger på ned til 50 kilometer i timen.

Tove Skrumsager Frederiksen oplyser til Politiken, at det hovedsageligt bliver på tidspunkter uden for myldretiden, at den længere transporttid vil kunne mærkes, da man ofte alligevel er nødsaget til at køre langsommere end tilladt i myldretiden. Det samfundsøkonomiske underskud på 8,4 milliarder er ifølge professor Otto Anker Nielsen fra Danmarks Tekniske Universitet »ret usædvanligt«. Han peger ligesom Tove Skrumsager Frederiksen på, at man vil kunne høste fordele af letbanen i dens nærmiljøer.

»Samfundet får langtidseffekter i form af tættere byudvikling ved de kommende stationer, og det kan få en positiv effekt på pendlingsmønstret og, at der kommer nye virksomheder,« siger professoren til Politiken.Letbanen bliver 27 kilometer lang, og kommer til at løbe fra Lundtofte nord for København til Ishøj sydvest for hovedstaden.

 

Dagens Gossip