Liberal Alliance kræver kulegravning af ejendomsskattesag

»Der er blevet begået alvorlige fejl i Skat, og derfor skal regeringen nu hurtigst muligt finde ud af, hvem det er, der har betalt for meget i skat som følge af det her og sørge for, at boligejerne får deres penge tilbage, og det skal ske så hurtigt som muligt,« siger Ole Birk Olesen.

DR Nyheder kunne tirsdag aften afsløre, at Rigsrevisionen onsdag fremlægger en rapport efter en undersøgelse af de offentlige ejendomsvurderinger, der er så fulde af fejl, at statsrevisorerne ventes at udtale hård kritik. Fejlene kan nemlig betyde, at tusindvis af boligejere i årevis har betalt for meget i skat.

Rigsrevisionens rapport viser, at Skat skød ved siden af i tre ud af fire vurderinger af parcelhuse i 2011, det vil sige, at vurderingen af boligen ikke matchede det beløb, som husene blev handlet til.

»Det er et enormt problem, at den slags sjusk fører til, at skatteydere i det her land kommer til at betale mere i skat, end de skulle have gjort. Der er ministre, der har haft ansvar for det og embedsmænd, der har udført det, uden at de er nogen med tilstrækkelig mange stjerne på skuldrene, der har råbt vagt i gevær og sagt, at det må høre op,« siger Ole Birk Olesen.

Alle seks skatteministre siden 2003 rammes ifølge DR Nyheder af kritikken. Det er de fire Venstre-ministre Svend Erik Hovmand (V), Kristian Jensen (V), Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen (V) og to ministre fra den nuværende regering: Den tidligere SFer Thor Möger Pedersen (S) og Holger K. Nielsen (SF).

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip