Liberal Alliance på ny kurs

Liberal Alliance fastholder partiets gamle mærkesag om afskaffelse af topskatten og en flad skat på maksimalt 40 procent, der tilsammen vil koste statskassen henved 11 milliarder kroner.

Men som noget nyt foreslår partiet nu at bruge omkring fire gange så mange penge – cirka 41 milliarder kroner på et fradrag, der særligt vil kunne mærkes af danskere med mindre indkomster.

»Det er lykkedes vores politiske modstandere at stemple os som et parti, der kun vil de rige det godt, men med dette forslag sikrer vi, at det kan betale sig at tage et arbejde for rigtig mange danskere,« siger skatteordfører Ole Birk Olesen (LA).

Helt konkret vil partiet indføre et nyt jobfradrag og fordoble bundfradraget for alle i arbejde. Det vil ifølge partiet samlet set føre til, at ingen betaler skat af de første 7.000 kroner om måneden.

Liberal Alliance forestiller sig, at det enorme beløb på 41 milliarder kroner til skattelettelser i bunden kan hentes ved effektiviseringer, der reducerer udgifterne til den offentlige sektor med ti procent frem mod år 2020. Det kan gøres uden at forringe velfærden, mener Liberal Alliance.

Både Socialdemokraterne og Venstre roser partiet for at tilgodese andre end de mest velhavende, men de kritiserer finansieringen:

»Liberal Alliance har haft meget fokus på de højtlønnede, og vi er enige i den retning, de nu slår ind på. Men man skal have et mere solidt grundlag at stå på, hvis man skal finansiere sin politik,« siger Venstres næstformand, Kristian Jensen (V).

Flere økonomer sår også kraftigt tvivl om Liberal Alliances finansieringsforslag.

 

Dagens Gossip