Libyen: Kriminelle dræbte ambassadør

Det var kriminelle personer, der stod bag drabet på USA's ambassadør sent tirsdag i Benghazi.

Det siger Libyens premierminister, Mustafa Abu Shaqur, til den britiske tv-station BBC, efter at politiet og sikkerhedsagenter har anholdt flere personer i forbindelse med drabet.

Mustafa Abu Shaqur mener, at gerningsmændene udnyttede folkelige protester mod en amerikansk-produceret islamkritisk film til at angribe og dræbe ambassadør Christopher Stevens og tre af hans medarbejdere på USA's konsulat i Benghazi.

Premierminister Shaqur fortæller ikke, hvem de anholdte er, men han siger, at de anholdte er under mistanke for at have opfordret til angrebet og drabet på de fire.

- Disse mennesker forstår ikke en sag som denne. Den amerikanske regering har ikke noget at gøre med sagen (den islamkritiske film, red.), siger Mustafa Abu Shaqur og fortsætter:

- Nogle har lavet en film og lagt den på YouTube. Filmen er bestemt provokerende. Men det retfærdiggør ikke vilde aktioner mod amerikanere eller amerikanske ambassader.

Den amerikanske amatørfilm er kritisk over for profeten Muhammed, der omtales som dum og krigerisk.

Filmen har ført til demonstrationer foran USA's ambassader i adskillige muslimske lande. Værst er det gået til i Yemens hovedstad, Sanaa, hvor fire mennesker omkom torsdag.

De største demonstrationer har fundet sted i Kairo i Egypten, hvor demonstranter er mødt op flere dage i træk, og der også er bebudet store protester efter fredagsbønnen.

 

Dagens Gossip