Libyen nægter arbejdere fra Bangladesh indrejse

Libyens officielle regering har indført indrejseforbud for personer fra Bangladesh, der kommer til landet for at arbejde.

Myndighederne begrunder beslutningen med, at mange arbejdere fra Bangladesh forsøger at rejse illegalt til Europa via en af de mange både, der transporterer migranter over Middelhavet.

Det nordafrikanske land er blevet et knudepunkt for kriminelle, der smugler mennesker til Italien. Herfra forsøger mange migranter at komme videre til andre europæiske lande.

- Arbejdere fra Bangladesh vil ikke få lov til at komme ind i Libyen. De kommer for at arbejde for libyske virksomheder, men involverer sig i ulovlig migration til Europa. Forbuddet er led i regeringens forsøg på at bekæmpe illegal emigration, siger Hatem Uraibi, talsmand for den internationalt anerkendte regering i Libyen.

Indrejseforbuddet vil kun gælde landegrænser, havne og lufthavne i den østlige del af Libyen, der kontrolleres af den internationalt anerkendte regering.

Siden den mangeårige enehersker Muammar Gaddafi blev afsat for fire år siden, har vold, lovløse tilstande og mangel på politisk samling præget Libyen.

Den vestlige del af landet kontrolleres således af en rivaliserende regering, der blev etableret, efter at en militant bevægelse indtog hovedstaden Tripoli i august 2014. Hovedparten af de både med migranter, der sætter kurs mod Italien, stævner ud fra den vestlige del.

Ifølge FN er det hidtil i år lykkedes omkring 51.000 migranter at komme til Europa efter at have krydset Middelhavet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip