Lidegaard fordømmer Islamisk Stat for barbarisk drab

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) tager skarpt afstand fra Islamisk Stats brutale drab på en jordansk pilot, men han kritiserer også Jordans henrettelse af to jihadister.

- Jeg kan ikke tage kraftigt nok afstand fra den brutale henrettelse af en jordansk pilot. Det er en gerning, som viser, hvor grusom en organisation Islamisk Stat er blevet, siger Lidegaard og tilføjer:

- Men uanset hvor stor pris vi sætter på Jordans indsats i den internationale alliance, der bekæmper Islamisk Stat, så må jeg også tage afstand fra henrettelsen af to jihadister i Jordan. Vi vil fortsætte vores kamp mod IS og vores kamp mod dødsstraf.

Den danske udenrigsminister siger, at drabet på den jordanske pilot, som blev brændt levende, ikke ændrer ved den politiske linje, som er fastlagt i Europa og i USA, og han udelukker et tættere samarbejde mellem Vesten og Assad-regimet i Syrien.

- Vi støtter FN's bestræbelser på at få banet vej for forhandlinger mellem de krigende parter i Syrien, siger Lidegaard.

Til et spørgsmål om, hvorvidt de brutale drab, som Islamisk Stat begår, påvirker de politiske ledere i Vesten, svarer udenrigsministeren:

- Det er kendetegnende for moderne demokratiske retsstater, at de er i stand til at handle kontrolleret på uhyrlige hændelser.

- Vi bekæmper Islamisk Stat på alle fronter - militært, politisk og økonomisk. Vi har en meget bredspektret strategi, siger han.

Jordan er en del af den militære koalition anført af USA, som fra luften angriber Islamisk Stat. Den jordanske pilot blev skudt ned af bevægelsen i december, og tirsdag offentliggjorde IS en flere uger gammel videooptagelse, der viser, hvordan bødler fra IS brænder ham levende.

Det syriske udenrigsministerium opfordrer Jordan "til at arbejde sammen i kampen mod terrorisme fra organisationen Daesh og Nusra Fronten og de andre organisationer, der associeres med dem i Syrien og i regionen".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip