Lidegaard håber stadig på EU-enighed om Rusland-sanktioner

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) håber, at EU's 28 medlemslande kan blive enige om at stramme sanktionerne mod Rusland på torsdagens hasteindkaldte udenrigsministermøde i Bruxelles.

Den nye græske regering har luftet skepsis over for EU's sanktionskurs over for Rusland.

- Det er velkendt, at grækerne har lavet et forbehold før mødet. Men jeg håber, at vi kan overbevise min nye græske kollega om, at det også er i Grækenlands interesse, at vi står sammen her, siger ministeren på vej ind til mødet.

Han slår fast, at det vigtigste budskab at sende er, at "EU kan stå sammen over for Rusland".

- Jeg synes, at det er et meget kedeligt signal at sende, hvis EU ikke kan fortsætte sin enighed på det her område og markere, at det, som er foregået i Ukraine i den seneste uge, er helt uacceptabelt og uhørt, siger ministeren og fortsætter:

- Det er gået ud over helt uskyldige civile mennesker og er en optrapning af konflikten, som er alt andet end det, vi har brug for.

Lørdag blev 30 mennesker dræbt under et raketangreb fra prorussiske oprørere i den østukrainske havneby Marjupol.

Helt konkret håber den danske minister på, at EU's udenrigsministre kan blive enige om, at udvide den liste af personer og virksomheder, som EU's sanktioner har ramt.

- Det andet, jeg håber på, er, at vi kan blive enige om at forberede en række nye økonomiske sanktioner, som vi så at sige gemmer, hvis det bliver nødvendigt - det vil sige, hvis Rusland fortsætter dets aggression.

Alle EU's 28 medlemslande skal imidlertid være enige, før sanktionerne kan blive strammet.

Det betyder også, at det kræver fuld enighed, hvis man skal forlænge nogle af de allerede eksisterende runder af sanktioner, der hver løber et år.

Det var i marts 2014, at EU indførte de første sanktioner mod Rusland på grund af konflikten i Ukraine. Sidenhen er der løbende kommet flere sanktioner til. De mest omfattende, der direkte rammer russisk økonomi, blev vedtaget sidste sommer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip