Lidegaard: Vi skal også bekæmpe Islamisk Stat politisk

Finansieringen til Islamisk Stat (IS) skal stoppes sammen med deres propaganda på internettet, og så skal der også sættes en stopper fra rekrutteringen af de såkaldte foreign fighters.

Det er resultatet af det koalitionsmøde med udenrigsministre fra hele verden, som udenrigsminister Martin Lidegaard (R) torsdag har deltaget i i London, fortæller han til Ritzau.

Både den britiske og amerikanske udenrigsminister samt den irakiske premierminister deltog ved mødet, som Lidegaard beskriver som "et møde med en indædt vilje til, at denne kamp skal vindes".

På mødet blev der lagt løsninger på bordet om, hvad landene kan gøre for at slå IS, ud over de kampe der allerede nu udkæmpes i luften og på landjorden.

- Vi bliver nødt til at styrke vores indsats mod Isil (også kendt som IS, red.) på de ikke militære områder.

- Derfor har vi vedtaget at nedsætte en række grupper, som skal arbejde med at stoppe finansieringen af Isil, stoppe deres propaganda på internettet, stoppe rekrutteringen af de såkaldte foreign fighters, samt styrke det militære samarbejde, siger Martin Lidegaard.

Udenrigsministeren havde også en bøn til den irakiske premierminister om at øge deres samarbejde med alle muslimske grupper.

- Vi er enige om, at vi ikke kan stoppe ISIL uden at finde en politisk løsning både i Irak og i Syrien.

- Jeg fastslog overfor den irakiske premierminister, at hvis det ikke lykkes at få de sunnimuslimske grupper med i den irakiske hær, så bliver det meget svært at slå ISIL. Heldigvis var der enighed og opbakning til det forslag, siger Martin Lidegaard.

Lidegaard indrømmer, at kampen mod IS ikke kun kan vindes fra luften.

- Det står helt klart, at man ikke kan vinde over ISIL militært uden at have landstyrker. Men vi er enige om, at de styrker skal være irakiske, da målet er, at Irak på sigt skal kunne overtage sikkerheden i landet.

- Derfor bliver vi nødt til at træne en irakisk hær, der har deltagelse af både kurdere, shiitter, og sunnimuslimer. På den måde kan vi vinde militært, men vi kan også kun holde sammen på det militær, hvis der er en politisk løsning, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip