Liggetiden på andelsboliger er rekordlav

Det tager ikke mere end en god uge, før til salg-skiltet kan tages af hver fjerde andelsbolig, viser tal fra Boligsiden.dk.

Mange andelsboliger når dårligt at blive sat til salg, før de er solgt og taget af markedet igen. I august blev hver fjerde andelsbolig solgt på bare 10 dage, og det er endda en anelse langsommere end i flere af årets foregående måneder, hvor salgstiden i gennemsnit har været helt nede på otte dage for de hurtigst sælgende andelsboliger.

- Fra januar til august har det i gennemsnit taget 9,5 dage at sælge de hurtigst sælgende andelsboliger. Det gik stærkest i marts, hvor det blot tog 8 dage i gennemsnit for de hurtigst sælgende, og langsomst i januar, hvor salgstiden var oppe på 12 dage for de hurtigst sælgende andelsboliger, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I 2013 blev hver fjerde andelsbolig solgt på 16 dage i perioden januar til august, altså en uge mere end vi har set i år, og fra 2009 og frem til i dag er det ikke gået så hurtigt med andelsboligsalget, som det er i år.

- De kraftigt stigende priser på ejerlejlighedsmarkedet har igen gjort andelene til et attraktivt alternativ, men som altid bør man være varsom, når man køber andelsbolig og få en uvildig rådgiver til at tjekke foreningens regnskab, vedtægter m.v., så man som køber ved, hvad købet kommer til at betyde for ens egen privatøkonomi – også på sigt, siger Birgit Daetz.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip