Ligrester fundet nær Costa Concordia

Der er angiveligt tale om knoglerester, som kan vise sig at stamme fra en eller to personer, som har været meldt savnet siden katastrofen i januar 2012.

»Under en eftersøgning i vandet nær skibets centrale del fandt dykkere fra kystvagten og politiet ligrester, som skal DNA-testes,« oplyser det italienske civilberedskab ifølge AFP.

32 personer, heriblandt de to savnede, mistede livet, da det 290 meter lange og 38 meter brede skib med 4.229 mennesker om borg sejlede for tæt på øen Giglio og ramte nogle klipper under havets overflade. Siden blev 30 lig bjærget op af vandet, men det er aldrig lykkedes at finde en kvindelig italiensk passager og et indisk besætningsmedlem. De er derfor stadig officielt meldt savnet.

Tidligere på måneden lykkedes det at få bragt krydstogtskibet på ret køl ved blandt andet at pumpe 18.000 ton cement i sække under skibet, og efterfølgende har myndighederne iværksat en eftersøgning efter de to lig.

Costa Concordias kaptajn står anklaget for uagtsomt manddrab og for at have forladt skibet i utide, før alle passagerer var blevet evakueret. Retssagen er endnu ikke afgjort.

 

Dagens Gossip