Lille håndsrækning til svineeksporten til Rusland

De danske svinebønder er presset økonomisk af handelsblokaderne mellem EU og Rusland.

Men nu er der bedring på vej, for ifølge Danish Crown har EU-Kommissionen lavet en aftale med russerne om eksport af såkaldte biprodukter.

Det betyder, at Rusland fortsat ikke vil importere egentligt kød som kamme og skinker, men derimod kan eksempelvis svinehjerter og svinelever snart igen afsættes østpå.

- Det er absolut et skridt i den rigtige retning, men der er stadig langt til en normalisering af eksporten til Rusland, siger Søren Thinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Før de første varer kan sendes med lastbiler til Rusland, skal Danmark dog have forhandlet en individuel aftale på plads med Rusland.

Samtidig skal russerne godkende hvert eneste danske produktionsanlæg, og derfor kan hele processen godt tage et par måneder.

Aftalen betyder ikke, at embargoen mod EU-varer er ophørt, men åbner derimod blot for en række varer, som ikke har været omfattet af det russiske forbud mod import.

De seneste måneder er rublens værdi faldet med cirka 50 procent, og derfor er det et åbent spørgsmål, om russerne overhovedet har råd til de danske produkter.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip