Lillebitte opjustering fra Torm

Driften giver i andet kvartal et overskud på 24,8 millioner dollar, en markant forbedring i forhold til det minus på 22,9 millioner dollar, som rederidriften kostede Torm i samme periode sidste år.

For andet kvartal i træk benytter rederiet regnskabsfremlæggelsen til at korrigere forventningerne til hele årets resultat.

Driftsresultatet ventes nu at blive på mellem 90 og 110 millioner dollar mod tidligere 80-110 millioner dollar.Underskuddet før skat ventes at blive mellem 100 og 120 millioner dollar mod før 100 til 130 millioner dollar.

I andet kvartal omsætter Torm for 289,4 millioner dollar - 17,1 millioner dollar bedre end i andet kvartal sidste år.

Torm lykkes i andet kvartal med at udnytte de bedre forhold på produkttankmarkedet, fastslår administrerende direktør, Jacob Meldgaard i selskabsmeddelelsen.

»Torm var i andet kvartal godt positioneret til at udnytte de positive tendenser på produkttankmarkedet. TORMs operationelle platform blev yderligere forbedret med hensyn til kvalitet, omkostningseffektivitet og kundeservice,« skriver Jacob Meldgaard.

Torm har indgået en aftale om at sælge fem MR-produkttankskibe til selskaber kontrolleret af Oaktree Capital Management til levering i tredje kvartal 2013.

Torm er til salg, og som Berlingske Business tidligere har fortalt undersøger de største aktionærer anført af Danske Bank og Nordea muligheden for at afskibe selskabet til amerikanske kapitalfonde. Samtidig undersøger de muligheden for en sammenlægning med Maersk Tankers. Administrerende direktør i rederiet Norden, Carsten Mortensen udelukkede onsdag, at det bliver Norden, der overtager Torm, men som formand for Rederiforeningen håber han, at selskabet kan blive på danske hænder.

 

Dagens Gossip