Limfjordskommuner er klar til Egons vandmasser

Godt nok er det lørdag, at stormen Egon leverer de kraftige vindpust, men i kommunerne omkring den vestlige del af Limfjorden er det søndagen, som man med en vis ængstelse ser frem imod.

Her har DMI udsendt varsling om forhøjet vandstand på op til to meter, og det vil betyde, at vandet flere steder vil stå højere end kajkanten med oversvømmelser til følge.

Langs fjorden er de kommunale beredskaber dog klar til at tage imod vandmasserne, hvis de skule vove sig op, hvor de ikke hører hjemme.

- Vi har lagt sandsække ud ved de virksomheder og butikker, som blev oversvømmet sidste gang. Lige nu er vandet 20 centimeter fra kanten, fortæller Birgitte Bushøj, beredskabschef i Struer, til Ritzau.

Også i Skive, som ligger længere mod øst i fjorden, er man parat til at tage mod vandet.

- Lige nu pumper vi lidt nede ved havnen, men ellers er der ingen problemer. Men det kan jo være, at det kommer til at se anderledes ud i morgen, fortæller teamleder Henrik Hjort fra Park og Vej i Skive Kommune.

Mod vest - i Lemvig og Thyborøn - bliver der lørdag aften udleveret sandsække til beboere på havnen i Thyborøn.

- Folk har jo en vis erfaring fra tidligere med, hvem der plejer at få vand, så de får udleveret sandsække, som de kan lægge for døre og kældervinduer, fortæller vagthavende indsatsleder Michael Christensen til Ritzau.

Han fortæller desuden, at man nøje følger vandstandsprognoserne for at være på forkant med situationen.

- De kan jo ændre sig hele tiden, men vi tager vores forholdsregler derefter, og vi har både pumpekapacitet og sandsække klar, hvis vandet skulle begynde at løbe ind i Lemvig by, fortæller indsatslederen.

Ifølge varslingen fra DMI lørdag aften, så vil vandstanden i den vestlige del af Limfjorden toppe fra søndag morgen til søndag eftermiddag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip