Linda var bange for sin egen søn: Nu har hun fået hjælp

Hun husker det med et stik i hjertet. Den dag hendes søn stod udenfor deres hjem og skreg som en vanvittig, mens han svingede med det jernrør, han ville banke hende med. Heldigvis var der folk, der kunne holde den dengang 16-årige Tobias tilbage. Men for Linda var de mange år med sønnens voldsomme raserianfald ved at være nok. Hun overvejede at flytte væk. Væk fra sin mand Jan og søn Tobias, skriver Ude og Hjemme.


- Ja, sådan var det nok gået. Vores familie kunne ikke holde til mere, så vi snakkede om, at jeg nok blev nødt til at rejse væk. Men det var jo en falliterklæring, for så ville jeg jo give op, fortæller Linda, der arbejder som social- og sundhedshjælper.

I stedet var det sønnen, Tobias, der flyttede væk og på et opholdssted, hvor pædagoger kunne håndtere ham. Det er mor Linda glad for, men det nager hende også.

- Jeg har altid haft det sådan, at jeg nok selv skulle passe min søn. Vi skulle som familie selv håndtere problemerne med Tobias. Men til sidst måtte vi erkende, at vi skulle have hjælp. Og det er det bedste, der er sket for både Tobias og resten af familien. Vi har fået et helt nyt liv i dag. Tobias er blevet meget gladere, og han har meget nemmere ved at styre sig selv, fortæller Linda, der husker tilbage på de svære år.

- Det kom altid, når der blev stillet krav til ham. Pludselig ændrede han sig. Han kunne gå fra at være helt rolig og glad til at være fuldstændig vild. Så har jeg da nogle gange været bange for, hvad han kunne finde på. Han har jo stået foran mig med en kniv herude i køkkenet. Så har jeg tænkt. Er det nu? Men jeg er blevet stående foran ham og ikke vist min frygt. Jeg har talt stille og roligt for at få ham ned igen. Det har krævet styrke, fortæller Linda.

I dag er Tobias ked af de mange vredesudbrud. Han er ikke stolt af, hvordan han tidligere været.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det. Jeg handlede bare. Bagefter sidder jeg og ryster og tænker på at sige undskyld, fortæller Tobias, der da også har været tilknyttet børnepsykiatrisk afdeling for at få styr på sine aggressioner. 


Og det fik han på opholdsstedet på Odamsgaard, der ligger kort fra hjemmet. I dag er han blevet 17 år og har fået drømme om fremtiden præcis som alle andre unge mennesker. 

 

Dagens Gossip