Lindegaards store måned

Men de to kan blive til én, inden hasperne igen klemmes ned, og transfervinduet lukker i starten af september.

Fredag skrev den engelske avis Metro, at Manchester United har sat Anders Lindegaard til salg. I øvrigt i selskab med store navne som Nani og de to brasilianere, Anderson og Fabio.

Men noget officielt ’til salg-skilt har Lindegaard ifølge Berlingskes oplysninger ikke fået hængt om halsen af Uniteds nye manager, David Moyes. Skotten – og hans nye målmandstræner Chris Woods – vil se den danske keeper an på den asiatiske tour, som ’De Røde Djævle påbegyndte i sidste uge og afslutter ved udgangen af måneden.

Lørdag middag dansk tid var de engelske mestre oppe mod et all stars-hold fra den bedste australske liga med flere tidligere Superliga-spillere. En kamp, som United vandt overbevisende med cifrene 5-1.

Her blev det til et glædeligt gensyn med Anders Lindegaard i startopstillingen, der dog så lidt tung ud ved all stars-holdets scoring.

Danskeren kæmper for at bevise sit værd under Uniteds nye manager David Moyes, der ventes at ville satse på spanske David de Gea som førstemålmand.

Lønnen er en ulempe

Ben Amos og Anders Lindegaard konkurrerer om at være førstereserve for David De Gea, som på trods af Sir Alex Fergusons afgang, fortsat ligner det klokkeklare førstevalg mellem stængerne på Old Trafford. Men Amos har en fordel, en fordel baseret på økonomi frem for sportslige kvaliteter. Den 23-årige englænder oppebærer en væsentligt lavere løn end Anders Lindegaard, så står de to bare nogenlunde lige, er det fynboen, der ryger på salgslisten. Lindegaard lønnes således ikke som en andenkeeper. I stedet cykler han med en årsløn på 20 til 25 millioner kroner rundt i et vakuum mellem, hvad et første- og et andetvalg betales i Manchester United.

Stor interesse

Ifølge Berlingskes oplysninger er Anders Lindegaard klar til at forlade Old Trafford og glemme drømmen om at blive fast førstemålmand i en af verdens største fodboldklubber, hvis skriften på væggen er tydelig nok. Det kan den blive i løbet af de kommende uger, når David Moyes har vurderet fordele og ulemper ved danskerens tilstedeværelse i truppen.

Lindegaard får dog ikke problemer med at finde sig en ny klub, hvis Moyes’ tommelfinger vender nedad. Ifølge Berlingskes kilder har flere klubber fra både Premier League og andre store ligaer forespurgt på keeperen, som på det seneste ikke har været blandt Morten Olsens udvalgte på landsholdet.

 

Dagens Gossip