Lindetræer får mere plads i Christiansfeld

Christiansfeld er ved at finde tilbage til sit oprindelige udtryk. Det sker bl.a. ved hjælp af nye lindetræer plantet i miljøvenlige jordceller, der giver gode vækstbetingelser for træerne.

I alt plantes 66 nye lindetræer på Museumsgade/Nørregade, samtidig renoveres bygninger, og der lægges nye vejbelægninger, der skal genskabe den gamle bymidte og føre den ind i den moderne tidsalder.

- Vi har kigget på gamle tegninger for at finde tilbage til bymidtens oprindelige udtryk, forklarer landskabsarkitekt i Kolding Kommune, Thomas Thinghuus og fortsætter:

- Vi er startet helt forfra. Det har betydet, at de eksisterende lindetræer har måtte lade livet. Vi har flyttet trælinjen, så der bliver mere plads på fortovene. Samtidig giver vi de nye træer bedre vækstbetingelser, så de kan blive ved med at vokse og ikke går i stå efter 10-15 år, lyder det fra Thomas Thinghuus.

Hvert træ er plantet med 64 jordceller omkring sig i to lag. Cellerne fyldes med muld, og træets rodnet kan så finde vej ned igennem de enkelte celler.

Det er anlægsgartner Kjeld Larsen & Søn A/S, der står for beplantningen, og det er første gang, at man her har arbejdet med jordcellesystemet StrataCells fra virksomheden Milford Landskab.

I løbet af 2014 forventer man også at plante lindetræer på ... ja gæt engang... Lindegade i Christiansfeld.

 

Dagens Gossip